Υπάρχει η φήμη πως τα καλλυντικά από άγνωστες μάρκες, τα οποία είναι φθηνότερα, προκαλούν σπυράκια και καταστρέφουν την επιδερμίδα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει από μόνο του.

Για να προκαλέσει ένα οικονομικό προϊόν προβλήματα στο δέρμα σας θα πρέπει να συνδυαστεί με τη χρήση βρώμικων πινέλων μακιγιάζ ή τον λάθος καθαρισμό του προσώπου σας το βράδυ.

Ο σωστός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ και των σφουγγαριών αποτρέπει την συσσώρευση μικροβίων και βακτηριδίων στην επιφάνεια τους, λόγω της λιπαρότητας της επιδερμίδας σας. Αν όμως δεν τα πλένετε σωστά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι μικροοργανισμοί να επιστρέψουν στο δέρμα σας, δημιουργώντας φλεγμονές, σπυράκια ή απλά κοκκινίλες και φαγούρα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καθαρίζετε σχολαστικά όλα σας τα πινέλα με ζεστό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση.

Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας, αφού η επιδερμίδα σας αναζωογονείται και αναπλάθεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό και πρέπει να είναι απολύτως καθαρή.