Ενυδατώστε σώμα και πνεύμα με μια απολαυστική συνταγή με κανέλα.

Τι χρειάζεστε

Συστατικά:

  • 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου κανέλας
  • 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού

Λιπαρή φάση:

  • 8 gr κερί μέλισσας
  • 100 gr σησαμέλαιο
  • 40 gr λάδι καλέντουλας

Υδατική φάση:

  • 18 gr απιονισμένο νερό
  • 10 gr γλυκερίνη
  • 20 gr αρωματικό νερό κανέλας πορτοκαλιού
  • 2 gr βόρακα

Αρωματικό νερό κανέλας πορτοκαλιού:

  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 200 gr απιονισμένο νερό

Παρασκευή: Τοποθετούμε σε ένα σκεύος 200γρ. απιονισμένου νερού, 2 ξυλαράκια κανέλας και τη φλούδα ενός πορτοκαλιού. Το νερό έρχεται σε κατάσταση βρασμού και τα αρώματα πλέουν τριγύρω για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε και κρατάμε 20 γρ. από το αρωματικό μας μείγμα σε ένα ποτήρι.

Προετοιμάζουμε το κερί μέλισσας, ψιλοκόβοντας το στον τρίφτη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της λιπαρής φάσης σε σκεύος Bain Marie και σε χαμηλή θερμοκρασία αναδεύουμε ζωηρά, μέχρι να επιτύχουμε μια ομοιόμορφη ελαιώδη υφή.

Ενώνουμε τώρα τα υλικά της υδατικής φάσης σε ένα σκεύος Bain Marie ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στα υπόλοιπα συστατικά, προσθέτοντας και το αρωματικό νερό που παρασκευάσαμε αρχικά.

Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυο φάσεις αργά αργά αδειάζοντας την υδατική φάση μέσα στην ελαιώδη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μιξεράκι για καλύτερη ανάδευση. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθέτουμε τα 2 αιθέρια έλαια για πλουσιότερο άρωμα και απόλαυση.