H λεβάντα και τα αιθέρια έλαια του λεμονιού έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας των ραγάδων και στη βελτιστοποίηση της υφής του δέρματος, διαθέτοντας φυσικές αναζωογονητικές δυνάμεις.

Θα χρειαστείτε:
15gr Κερί από μέλισσα
15gr βούτυρο κακάο
50 γραμμάρια λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας (30ml) αιθέριο έλαιο νυχτολούλουδου
1 κουταλάκια του γλυκού (5ml) αιθέριο έλαιο Ylang Ylang
1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 ml) αιθέριο έλαιο λεβάντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 ml) αιθέριο έλαιο λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας (60 ml) μεταλλικό νερόΕξοπλισμός:
Βαριά κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα

Ξύλινο κουτάλι
Γυάλινα βάζα (με σκούρο γυαλί, κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:

Παίρνετε την κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το κερί και το βούτυρο κακάο ενώ προσθέτετε λάδι καρύδας και το έλαιο νυχτολούλουδου.

Προσθέστε και το νερό, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία σώματος (37 ° C).
Προσθέστε το ylang ylang, τη λεβάντα και το αιθέριο έλαιο λεμονιού, και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
Για να μην φαίνεται το μείγμα σαν “κομμένο” και να μην ξεχωρίζει το λάδι και το νερό από τα υπόλοιπα, ανακατέψτε δυνατά και μόλις κρυώσει η κρέμα σας, βάλτε το μείγμα σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο. Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα διατηρηθούν και τα αιθέρια έλαια, τα βάζα πρέπει να διατηρούνται σε σκοτεινό μέρος

Χρήση:
Τρίψτε την κρέμα απαλά στο δέρμα σας, όπου έχετε ραγάδες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη σπιτική κρέμα καθημερινά είτε μετά από ένα μπάνιο ή ντους και θα νιώσετε διαφορά στο δέρμα σας μετά από λίγες ημέρες.