Στον χειμώνα, που είναι ιδιαίτερα σκληρός με το δέρμα μας, απαντάμε με την κατανάλωση τροφών που κάνουν καλό σε κάθε πρόβλημα.

Λεπτές γραμμές στο μέτωπο
Οι ρυτίδες δείχνουν στα χειρότερα τους τον χειμώνα. Γι αυτό ευθύνονται οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρή ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων που προκαλούν το απόλυτο χάος στην επιδερμίδα! Για να “γεμίσουν” και να απαλύνουν οι ρυτίδες καλό είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, τα οποία είναι φιλικά προς την επιδερμίδα, όπως το ελαιόλαδο, το λινάρι (πλούσια φυτική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων ). Φροντίστε να προσθέτετε λίγη ποσότητα στους φυσικούς χυμούς, τα smoothies, τις σούπες. Και να έχετε πάντα στην κουζίνα σας ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας για τα γεύματα.
Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Αυτό είναι εύκολο θεωρητικά, αλλά δεν το εφαρμόζουν όλοι. Πρέπει να πίνετε πολύ περισσότερο νερό! Επιπλέον, εντάξετε συχνότερα στο διατροφολόγιο σας χειμωνιάτικα λαχανικά, πλούσια σε κάλιο και σε μαγνήσιο, όπως το κόκκινο λάχανο, η λαχανίδα (kale ), το σέσκουλο σε συνδυασμό με την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα (απλώστε την κάτω από τα μάτια για πιο άμεσα αποτελέσματα ), τα εσπεριδοειδή και την παπάγια.

Ζώνη T με τάση για μαύρα στίγματα
Φυσικά η ζάχαρη και τα γλυκά δεν βοηθάνε ειδικά όταν τα μαύρα στίγματα βρίσκονται σε έξαρση. Τροφές όπως τα σπαράγγια, το σέλερι, το αντίδι σε συνδυασμό με το φρέσκο grapefruit, όλων των λογιών τα μούρα, το λεμόνι και το lime, μπορούν να καταπραΰνουν την περιοχή του μετώπου, της μύτης και του σαγονιού κρατώντας την επιδερμίδα καθαρή και ήρεμη.

Πρήξιμο
Συνήθως οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, οπότε καλό είναι να καταναλώνετε τροφές με ισχυρή διουρητική δράση που βοηθάνε, όπως είναι o μάραθος, το σέλερι, το αγγούρι και η πικραλίδα. Προτιμήστε ελαφριά γεύματα, στα οποία μπορείτε να συνδυάσετε ψάρι, τύπου σκουμπρί, με λαχανικά, όπως ραπανάκια.
Ξηροδερμία

Σίγουρα χρειάζεστε Ω-3 λιπαρά οξέα σε συνδυασμό με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το αφυδατωμένο δέρμα και την ξηροδερμία. Για να μπουστάρετε την κατανάλωση των Ω3 λιπαρών αρχίστε να καταναλώνετε περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, ρέγγα, σαρδέλα, σολωμό και τόνο. Αν δεν αγαπάτε το ψάρι, η εναλλακτική είναι ο λιναρόσπορος και η κράμβη.

Πηγή:athinorama