Ο πιο γνωστός τρόπος για να δώσετε σχήμα και να φροντίσετε τα φρύδια σας και ξέρετε από τη μαμά σας είναι το τσιμπιδάκι. Φαινομενικά αυτή η μέθοδος είναι η πιο ασφαλής τουλάχιστον ως προς τα αποτελέσματά της, αλλά γνωρίζετε τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουνΕάν επεμβαίνετε πολύ συχνά στο σχήμα των φρυδιών σας θα δημιουργηθούν πολλά κενά και να γίνουν τα φρύδια σας αραιά και πολύ λεπτά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τους δώσετε μετά σχήμα. 
Τρίχες που «γυρίζουν»
Η παρενέργεια αυτή είναι συχνή όταν χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκι. Συμβαίνει όταν το δέρμα κάτω από τα φρύδια «σπάει» κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης και ξεκινάει να αναπτύσσεται πάνω από την τρίχα. Αν μαζί με την τρίχα «παγιδευτούν» και βακτήρια, αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί κάποιο σπυράκι. Αποφύγετε τέτοιου είδους «λοιμώξεις», τραβώντας τις τρίχες όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείτε και πάντα με την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνουν και όχι αντίθετα.
Μόλυνση στην περιοχή 
Όταν αφαιρείτε την τρίχα από τη ρίζα, αφήνετε ανοιχτό τον πόρο σε επιβλαβή στοιχεία. Χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια που δεν έχουν απολυμανθεί σωστά, μπορείτε να μεταφέρετε βακτηρίδια στο δέρμα σας, οδηγώντας σε μόλυνση. Φροντίστε να καθαρίζετε πάντα το τσιμπιδάκι σας με οινόπνευμα πριν την αποτρίχωση.
Ζημιά στο θύλακα της τρίχας
Η υπερβολική αποτρίχωση στα φρύδια μπορεί να έχει και πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις, όπως βλάβες στα θυλάκια της τρίχας. Τα ωοθυλάκια είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, μόνιμη βλάβη στο φρύδι σημαίνει ότι οι τρίχες δεν θα ξαναβγούν στο συγκεκριμένο σημείο. Αποφύγετε όσο μπορείτε την υπερβολική αποτρίχωση και σε περίπτωση μόλυνσης να συμβουλεύεστε πάντα το δερματολόγο σας.