Εάν μπορείτε να συχνάζετε στα Ινστιτούτα καλλονής και τα ιατρεία, θα βρείτε μια ολόκληρη κλίμακα θεραπειών των οποίων τα αποτελέσματα είναι σχεδόν παρόμοια.

Ο ιονισμός διενεργείται δια της επιθέσεως στα άρρωστα μέλη ( μηροί, αστράγαλοι, ώμοι κλπ. ) δύο σφουγγαριών βυθισμένων σε παρασκευάσματα που διαλύουν τις σκληρύνσεις. Αυτά τα σφουγγάρια έχουν επαφή με δύο ηλεκτρόδια δεμένα σε μια μπαταρία που εκπέμπει γαλβανικό ρεύμα. Το παρασκεύασμα αποσυντίθεται από τον ιονισμό στο βάθος των κυτταρικών μαζών τις οποίες αποσυνθέτει αφαιρώντας τα μπαλώματα και τις λιπώδεις διηθήσεις.

Τα ρυθμικά ρεύματα που προκαλούν ανατιναγμούς, προκαλούν μυϊκές συσπάσεις και συνιστούν μια πραγματική παθητική γυμναστική. Με την επίδραση τους η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου επιταχύνεται, και η λέμφος όπως διώκεται από τις περιφερειακές ζώνες συμπαρασύρει τα διάφορα υπολείμματα. Οι ακτινοβολίες των υπεριωδών δεν εξασκούν παρά μία αδύνατη δράση στα βαθειά στρώματα, γιατί είναι λίγο διεισδυτικές. Αλλά το φως και οι υπέρυθρες ακτίνες ενεργούν σε βάθος. Αυτές οι ακτινοβολίες εκπέμπονται από λάμπες φωτισμού με μεταλλικές αντιστάσεις στον αέρα ή καλύτερα με μια ηλεκτρική αψίδα. Οι διαθερμίες παράγουν ένα παρεμφερές αποτέλεσμα, αλλά πιο αποτελεσματικό.

Αυτές οι μέθοδοι αποτελούν πολύτιμα βοηθητικά στις βασικές θεραπείες: ακτινοβολίες που γίνονται πριν από τα μασάζ τα κάνουν λιγότερο επώδυνα και περισσότερο επωφελή, μαλακώνοντας τους ιστούς, δυναμώνοντας την κυκλοφορία και ευνοώντας τη μυϊκή χαλάρωση.

Μπορείτε επίσης να κάνετε επιθέσεις παραφίνης, φέρνοντας την σε μια θερμοκρασία που αυτή διαλύεται. Αλείφει κανείς με πινέλο την περιοχή που θέλει θεραπεία και σε συνέχεια ακτινοβολείται το μέρος αυτό με υπέρυθρες ακτίνες. Αυτές είναι κλασικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά πολλά χρόνια.