Διαβάστε ποια είναι η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης γι’ εσάς:

Κερί και χαλάουα

Ιδανικό: Για τις μασχάλες, τους μηρούς, τις γάμπες και την περιοχή του μπικίνι.

Τι κάνουν: Φυλακίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Η επιδερμίδα παραμένει καθαρή και απαλή για πολλές ημέρες. Το δέρμα δεν ερεθίζεται και οι τρίχες σιγά σιγά αραιώνουν.

Μειονεκτήματα: Ο έντονος στιγμιαίος πόνος. Αυτού του είδους η αποτρίχωση γίνεται συνήθως στο ινστιτούτο αλλά μπορείτε να την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το κερί ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα. Τη χαλάουα μπορείτε να την παρασκευάσετε μόνες σας (με ζάχαρη νερό και λεμόνι) ή να την αγοράσετε έτοιμη.

Προσοχή: Το ζεστό κερί δεν συνιστάται όταν υπάρχουν προβλήματα κακής κυκλοφορίας στα πόδια (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβίτιδα). Η χαλάουα αν δεν γίνει από έμπειρο χέρι μπορεί να προκαλέσει εκχυμώσεις.

Συμβουλή: Για μια ιδανική αποτρίχωση οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 5 χιλιοστά στα πόδια και 6 χιλιοστά στην περιοχή του μπικίνι.

Αγορά: Τα κιτ αποτρίχωσης που υπάρχουν στο εμπόριο σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και πολύ καλής ποιότητας κερί που αφήνει την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη. Για να μειώσετε τις κοκκινίλες και να ηρεμήσετε την επιδερμίδα σας απαραίτητη είναι μία κρέμα με προβιταμίνη Β5.

Ηλεκτρική μηχανή

Ιδανική: Για τις γάμπες, τις μασχάλες και το μπικίνι.

Τι κάνουν: Αφαιρούν εύκολα και γρήγορα τις τρίχες από τη ρίζα, αποδυναμώνοντάς τις σταδιακά.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια ή να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα.

Προσοχή: Για να αποφεύγετε τα σπυράκια και τους ερεθισμούς προσπαθήστε να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και απαλή. Καλό είναι δυο φορές την εβδομάδα να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με ένα απαλό προϊόν απολέπισης.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε τη μηχανή μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι θα είναι ανοιχτοί και επομένως ο πόνος θα μειωθεί αισθητά. Στο τέλος απλώστε μια ενυδατική κρέμα που θα αφήσει την επιδερμίδα φρέσκια και απαλή.

Αγορά: Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες αποτριχωτικές μηχανές στη δεκαετία του ’80 αποτελούσαν πραγματική επανάσταση στο τομέα της αποτρίχωσης. Οι νέες αποτριχωτικές μηχανές ελαχιστοποιούν το πόνο κάνοντας την αποτρίχωση πολύ πιο ευχάριστη.

Λέιζερ

Ιδανικό: Για όλο το σώμα και κυρίως για την επιδερμίδα πάνω στα χείλη και το μπικίνι.

Τι κάνει: Καθώς η τρίχα απορροφά το φως του laser η έντονη θερμότητα καταστρέφει τη ρίζα της και μειώνει τη τριχοφυΐα κατά 20-25% σε κάθε συνεδρία.

Μειονεκτήματα: Το υψηλό σχετικά κόστος που για κάποιες γυναίκες είναι απαγορευτικό. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το λέιζερ απορροφά περισσότερο τις σκουρόχρωμες τρίχες και όχι τις ανοιχτόχρωμες, στις οποίες είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Τέλος, από κακή χρήση μπορεί να εμφανιστούν δυσχρωμίες και κηλίδες.

Προσοχή: Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος, αφήνει όμως έναν ελαφρύ ερεθισμό για λίγες ώρες, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συμβουλή: Αν επιλέξετε το λέιζερ για να απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.