ΟΜΟΡΦΑ ΧΕΡΙΑ

Τα χέρια μας είναι πολύ σημαντικά, μιας και είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς. Τα χέρια μας εκτός από το να μας βοηθούν για να εκφραστούμε, είναι τα εργαλεία μας για όλες τις πρακτικές εργασίες, γι’αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε με την κατάλληλη προσοχή. Είναι αυτά που μαρτυρούν την ηλικία μας αλλά και τα πρώτα σημάδια ταλαιπωρίας του οργανισμού μας. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του μήνα αυτού, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τα χέρια μας, με λίγα μόνο λεπτά από το χρόνο μας. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε με μικρά βήματα και φυσικά προϊόντα που έχουμε οι περισσότερες στην κουζίνα μας, να περιποιηθούμε σωστά την επιδερμίδα των χεριών μας.

Πριν κάνουμε την οποιαδήποτε συνταγή κάνουμε ένα πίλινγκ για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα και για να βοηθήσουμε στην κυκλοφορία του αίματος!

ΓΡΗΓΟΡΟ-ΑΠΛΟ ΠΙΛΙΝΓΚ

Σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαγειρικό. Κάνουμε για 1-2 λεπτά ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ-ΜΑΣΚΑ ΧΕΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ ποτήρι αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη φλούδα από λεμόνι
  • 2 κουταλιές μέντα ή δυόσμο(φρέσκα)
  • 2-3 φύλλα ευκάλυπτου αποξηραμένα
  • 2 κουταλιές λάδι από καλέντουλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και με το μείγμα που έχουμε παρασκευάσει κάνουμε μασάζ στα χέρια μας μία φορά την ημέρα. Όσο πιο συχνά το κάνουμε τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε. Αν θέλουμε η ενυδάτωση να είναι πιο βαθιά και τα χέρια μας να γίνουν βελούδινα βάζουμε αρκετή ποσότητα στα χέρια μας και φοράμε γάντια μέχρι το υλικό να απορροφηθεί.

Από τη Τέτα Καμπουρέλη

Αισθητικός  – Ποδολόγος