Η beauty editor του govastileto.gr σας ενημερώνει: Όλη η αλήθεια για τα αποσμητικά

Η beauty editor του govastileto.gr σας ενημερώνει: Όλη η αλήθεια για τα αποσμητικά

Η «διαπνοή” ή αλλιώς  η εφίδρωση είναι μία φυσιολογική και απαραίτητη λειτουργία του δέρματος για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του οργανισμού.

Το αποσμητικό μας βοηθάει να μειώσουμε την εφίδρωση και τη δυσοσμία,  τόσο στις μασχάλες όσο και στο υπόλοιπο σώμα μας. Για την καταπολέμηση των οσμών αυτών χρησιμοποιούμε αποσμητικά,  τα οποία λόγω της σύστασής τους τον τελευταίο καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο των δερματολόγων.

Υπάρχει το αποσμητικό (deodorant)  και το αντιιδρωτικό (anti-perspirant). Το αποσμητικό περιορίζει αλλά δεν σταματά την εφίδρωση στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα αποσμητικά που υπόσχονται 24η προστασία, είναι υποχρεωμένα να περιορίζουν τον ιδρώτα κατά 20%. Ακόμη και αυτά που είναι «έξτρα δυνατά» τον περιορίζουν κατά 30% και όχι παραπάνω.

Έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα αντιιδρωτικά είναι ανθυγιεινά και αυτό διότι φράζουν τους πόρους του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται ο ιδρώτας να βγει προς τα έξω και επομένως και οι «τοξίνες» να φύγουν από το σώμα. Μύθος ή Αλήθεια; 

Οι τοξίνες αποβάλλονται-απομακρύνονται από τον οργανισμό μέσω του ύπατος, των νεφρών και του ιδρώτα. Πρόβλημα δημιουργείτε όταν φράζουν οι πόροι του δέρματος από το σμήγμα. Εξάλλου τα αντιιδρωτικά περιέχουν άλατα αλουμινίου και parabens, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν συνδεθεί με διάφορες επικίνδυνες παθήσεις.

Η δική μου έρευνα ως beauty editor καταλήγει στην ακόλουθη πρόταση φίλες μου. Επιλέξτε φυσικά αποσμητικά που είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Περιέχουν συνήθως αιθέρια έλαια,  τα οποία δρουν κατά των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος,  επιτρέποντας σε αυτό να αναπνέει. Προσοχή!  Όταν επιλέγετε αποσμητικό σε αυτό δεν πρέπει να περιέχονται τα εξής συστατικά :άλατα αλουμινίου,  αλκοόλη,  χρωστικές,  parabens,mineral oils, προπολενογλυκόλες και αιθανολαμίνες.


Δείτε αυτά που προτείνω:


Extra tip :

Αποφύγετε τη χρήση αποσμητικού μετά την αποτρίχωση στην περιοχή διότι:

      1) Οι πόροι είναι ανοιχτοί και ενδέχεται να προκληθεί ερεθισμός  και
      2) Αυξάνεται η πιθανότητα να εισέλθουν στο σώμα σας χημικά συστατικά.

Αυτά από εμένα, φιλιά μέχρι το επόμενο ραντεβού ομορφιάς!

Απο την beauty editor του govastileto.gr Ρούλα Λαμπράκη
Scroll To Top