Σίγουρα οι εργαζόμενες μαμάδες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική τους ζωή. Ωστόσο και για τις μανούλες που δεν εργάζονται τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, αφού καθημερινά καλούνται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του σπιτιού και τις ανάγκες των παιδιών τους.

Μια γυναίκα, όταν όλη της η καθημερινότητα περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά και το σπίτι, είναι πολύ εύκολο να χάσει τον εαυτό της και να ξεχάσει ότι πριν έρθει αυτό το μικρό πλασματάκι στη ζωή της, ήταν ένα άτομο που πιθανόν εργαζόταν και είχε μια γεμάτη κοινωνική ζωή. Αν κι εσείς νιώθετε πως ψυχολογικά βρίσκεστε στα όρια σας, το mother.gr  σας προτείνει να σκεφτείτε τα παρακάτω:

Βγείτε από το σπίτι

Πάρτε το μικρό σας στο καρότσι ή από το χέρι και βγείτε έξω. Και στο παιδί σας θα προσφέρετε πολλά ερεθίσματα και εσείς θα ξεφεύγετε από τους τοίχους του σπιτιού.

Διεκδικήστε χρόνο για τον εαυτό σας

Μέσα στην εβδομάδα βρείτε και καθιερώστε κάποιες ώρες που θα είναι αφιερωμένες μόνο σε εσάς και περάστε τις, όπως εσείς θέλετε.

Μην χάνεστε με τις φίλες σας

Ίσως να μην μπορείτε να βρίσκεστε πια στα ίδια μέρη που πηγαίνατε πριν κάνετε παιδιά, αλλά δεν πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας τις φίλες σας.

Μην φοράτε μόνο φόρμες και παλιά ρούχα

Είναι πολύ εύκολο, όταν είσαι όλη την ώρα μέσα στο σπίτι, να φοράς ότι θεωρείς πιο άνετο, όμως μην σας γίνει συνήθεια να μην προσέχετε καθόλου τον εαυτό σας και την εμφάνιση σας.

Μην νιώθετε ενοχές

Μπορεί να μην έχετε κάποιο αφεντικό πάνω από το κεφάλι σας, αλλά και πάλι έχετε ένα σωρό υποχρεώσεις. Είναι φυσιολογικό να κουράζεστε και δεν θα πρέπει να νιώθετε καθόλου άσχημα για αυτό.