Το δέρμα αποτελείται από την ελαστίνη, που είναι ένας μαλακός ελαστικός ιστός. Παρόλο που το δέρμα  είναι ελαστικό, έχει και αυτό τα όριά του και όταν αυτό ξεπεραστεί δημιουργούνται οι ραγάδες.

Περιπτώσεις που το δέρμα ξεπερνά την ελαστικότητά του είναι όταν υπάρχουν απότομες αλλαγές βάρους, απότομη αύξηση στην εφηβεία, και εγκυμοσύνη.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με το mother.gr, οι ραγάδες.

Σταδιακά οι ραγάδες ξεθωριάζουν και γίνονται ασημένιες ή λευκές αλλά δεν φεύγουν από μόνες τους. Υπάρχουν πολλά προϊόντα όπως κρέμες για ραγάδες και  για ραγάδες εγκυμοσύνης, που υπόσχονται άμεση θεραπεία ραγάδων.


Χρησιμοποιείστε Aloe Vera

Τα πλεονεκτήματα τις Aloe Vera είναι γνωστά σε όσους φτιάχνουν σπιτικά καλλυντικά και συνταγές ομορφιάς.

Αυτό το φυτό περιέχει κολλαγόνο, που βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Να χρησιμοποιείτε όσο είναι δυνατόν φρέσκια Aloe Vera παίρνοντας τα φύλλα της.

Θα χρειαστείτε μόνο φύλλα Aloe Vera


Πώς θα το κάνετε;

– Αφαίρεσε τα αγκάθια από τα φύλλα και ξεφορτώσου το εξωτερικό περίβλημα

– Πάρε το κολλώδες τζελ από τα φύλλα

– Απλώστε το τζελ στις ραγάδες και αφήστε το για δύο ώρες

– Ξεπλύνετε με νερό


Χρησιμοποιήστε λεμόνι 

Τα λεμόνια είναι γνωστά για την φυσική λευκαντική τους δράση. Τα οξέα και οι βιταμίνες, που περιέχει το λεμόνι, μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και να κάνουν τις ραγάδες να εξαφανιστούν

Θα χρειαστείτε:1 λεμόνι και ζεστό νερό για ξέβγαλμα.


Πώς θα το εφαρμόσετε:

  • Κόψετε το λεμόνι σε δύο μισά
  • Πάρετε το ένα μισό και τρίψτε το απαλά στην περιοχή με τις ραγάδες για τουλάχιστον 10 λεπτά
  • Νιώστε το χυμό του λεμονιού στο δέρμα σου
  • Ξεπλύνετέ το με ζεστό νερό

Επίσης μπορείς να δοκιμάσετε και λεμόνι με χυμό αγγουριού, λεμόνι με χυμό πατάτας και λεμόνι με χυμό τομάτας ανακατεύοντας ίσα μέρη από το κάθε συστατικό.

Ασπράδι αυγού

Το αυγό περιέχει 40 διαφορετικές πρωτεΐνες και για αυτό το λόγο βοηθά πολύ το δέρμα. Το ασπράδι του αυγού έχει επίσης και κολλαγόνο και βιταμίνη Α, και είναι ωφέλιμο για την υγεία του δέρματος.

Θα χρειαστείτε: 1 Αυγό

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο

  • «Χτυπήστε» το ασπράδι για λίγο με ένα πιρούνι
  • Απλώστε το στις ραγάδες και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά
  • Ξεπλύνετε με νερό.


Extra Tip: 
Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και ελαστικό. Επίσης, να τρώτε καλά, γιατί το σώμα σας χρειάζεται τα θρεπτικά συστατικά.

Ενδεικτικά, να καταναλώνετε ικανοποιητική ποσότητα πρωτεϊνών καθημερινά, όπως τρόφιμα με βιταμίνες C και E. Οι ξυροί καρποί είναι πολύ θρεπτικοί, και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.