Η γέννηση του παιδιού σας σηματοδοτεί και την έναρξη της καινούργιας ζωής. Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές στη ζωή σας πλέον είναι πολλές και εσείς τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση του μωρού σας, είστε αφοσιωμένη στη φροντίδα του.

Καθώς θα περνούν οι εβδομάδες θα νιώθετε να προσαρμόζεστε εσείς και το μωρό σας στις νέες συνθήκες.Τώρα είναι η στιγμή που θα ασχοληθείτε με το σώμα σας και θα νιώσετε «προδομένη» από την εικόνα του, γιατί ενώ όλα έχουν αλλάξει με γρήγορους ρυθμούς το σώμα σας παραμένει να έχει την ίδια εικόνα με αυτήν που είχε, όταν φύγατε από το μαιευτήριο. Η αλήθεια είναι πως το μωρό σας χάρισε ένα εντελώς καινούριο σώμα. Σίγουρα, έχει τα μειονεκτήματά του, αλλά έχει και πολλά νέα προτερήματα. Ανακαλύψτε το λοιπόν, και αγαπήστε το.

Το σώμα σας έχει αλλάξει και μάλλον είναι μόνιμο

Η αλήθεια είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα, η αλλαγή στο σώμα σας είναι οριστική και αμετάκλητη. Ίσως καταφέρετε να επανέλθετε στα προ της εγκυμοσύνης κιλά, αλλά η κατανομή του βάρους σας έχει πια αλλάξει. Ίσως παρατηρήσετε χαλάρωση σε κάποια σημεία, εξαιτίας του παραπάνω βάρους που για εννέα μήνες κουβαλούσατε. Το στήθος σας ενδέχεται να χάσει τη σφριγηλότητά του, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αυξηθεί το νούμερό σας στα σουτιέν.

Το σώμα σας πλέον λειτουργεί διαφορετικά

Η εμφάνιση του σώματός σας, δεν είναι το μόνο που θα αλλάξει. Θα πραγματοποιηθούν
αλλαγές και στον τρόπο που λειτουργεί. Το σώμα είναι μια μηχανή, και η μηχανή αυτή υπέστη μια κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η φυσική σας κατάσταση, δεν είναι αυτή που ήταν. Πόνοι στη μέση και στα χέρια ίσως γίνουν κομμάτι της ζωής σας. Είναι όμως ένα ελάχιστο τίμημα για το δώρο ζωής που σας χάρισε το σώμα σας.

Το σώμα σας είναι πιο ανθεκτικό

Μπορεί η κοιλιά σας να είναι πιο πλαδαρή και οι ώμοι σας να απέκτησαν μια μόνιμη κύρτωση, αλλά το σώμα σας θα σας εκπλήξει με τις αντοχές του! Το σώμα σας θα είναι δυνατό και δε θα σας απογοητεύσει, όταν θα πρέπει να σηκωθείτε για να θηλάσετε το νεογέννητο μωρό σας ή όταν θα πρέπει να το κρατάτε για πολλή ώρα αγκαλιά. Αντιθέτως οι μύες  σας θα δυναμώσουν ώστε να αντεπεξέλθουν στα νέα… οικογενειακά βάρη.
Θα εκπλαγείτε  επίσης, από το πόσο ανθεκτική σας έφτιαξε η φύση  και από το πόσο γρήγορα μπορείτε να τρέξετε.

Αν πιστεύετε ότι η εγκυμοσύνη σας έκανε ασχημότερες, πρέπει να επαναπροσδιορίσετε την έννοια της ομορφιάς.

Δεν πρέπει να συγκρίνετε την εικόνα που έχετε τώρα με την εικόνα που είχατε, πριν την εγκυμοσύνη σας. Ναι, το σώμα σας ήταν πιο σφιχτό και το πρόσωπό σας πιο λαμπερό και ξεκούραστο, αλλά δε σημαίνει πως μετά τη γέννηση του μωρού σας η εικόνας χάλασε. Αντιθέτως όλες οι μαμάδες λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες παρατηρούν βελτιωτικές αλλαγές στην υφή του δέρματός τους και στα μαλλιά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως πέρα από τις εμφανείς βελτιωτικές αλλαγές που έχουν γίνει, η μητρότητα σας έχει γλυκάνει, και οι καινούριες ευθύνες ίσως σας έχουν κάνει να φαίνεστε πιο σίγουρη για τον εαυτό σας και πιο γοητευτική.