Ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί η αγαπημένη σου συνήθεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του βρέφους σου. Η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της κύησης, συσχετίζεται με το μικρό σωματικό βάρος του νεογνού.  Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Gothenburg, της Σουηδίας, ύστερα από μελέτη που πραγματοποίησαν σε 59.000 γυναίκες.

Αν η μέλλουσα μητέρα καταναλώνει πάνω από 200γρ καφεΐνης, αυξάνεται ο κίνδυνος  το μωρό που θα φέρει στον κόσμο να έχει βάρος μικρότερο του φυσιολογικού .

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς, τα μωρά που γεννιούνται λιποβαρή, αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα υγείας, π.χ. δυσκολία ρύθμισης του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα τους ή αρχίζουν να μιλούν με καθυστέρηση, ενδέχεται να παρουσιάσουν κινητικά προβλήματα και είναι επιρρεπή στην εκδήλωση αυτισμού.

Επίσης, το χαμηλό σωματικό βάρος του νεογνού σχετίζεται ακόμη και με αυξημένη πιθανότητα θνησιμότητας. Γι’ αυτό, θα ήταν καλύτερα να αντικαταστήσεις το αγαπημένο σου ρόφημα, με κάποιο άλλο αφέψημα που δεν περιέχει καφεΐνη.