Σου αρέσει να τρως ψάρι, γάλα, αυγά, καρπούς και λαχανικά και αναρωτιέσαι τώρα που είσαι έγκυος αν μπορείς να συνεχίσεις την ίδια διατροφή; Ήρθε η ώρα να μάθεις.

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο οργανισμός σας και φυσικά ο οργανισμός του μωρού που κυοφορείτε, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Η ισορροπημένη διατροφή που πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μικρό ποσοστό λιπαρών, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι επιβεβλημένη.

Το να μην καταναλώνετε κρέας, δεν σημαίνει ότι στερείτε τον οργανισμό σας από τα πολύτιμα αυτά συστατικά. Αν μπορείτε να προσλαμβάνετε πρωτεΐνες από το ψάρι, το γάλα και τα αυγά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά, πρέπει να σχεδιάσετε τη διατροφή σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφελείστε από τα θρεπτικά συστατικά που κάθε τροφή έχει να σας δώσει. Σκόπιμο θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιο διατροφολόγο, ο οποίος θα σχεδιάσει τη διατροφή σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε το μεγαλύτερο κέρδος εσείς και το μωράκι σας.