Αν η εγκυμοσύνη σας παρουσιάζει δυσκολίες είναι πολύ πιθανόν ο γυναικολόγος σας να σας συστήσει να περάσετε κάποιες εβδομάδες ακινησίας. Η ακινησία στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μερική, δηλαδή η έγκυος πρέπει να μένει στο σπίτι αλλά μπορεί να σηκώνεται καθιστή και σε απολυτή, κατά την οποία πρέπει να είναι συνεχώς ξαπλωμένη είτε στο κρεβάτι της είτε στο νοσοκομείο.

Για μια γυναίκα το να μένει καθηλωμένη στο κρεβάτι της τη στιγμή που το μόνο που θέλει είναι να χαρεί την εγκυμοσύνη της είναι πραγματικά μια πολλή ψυχοφθόρα διαδικασία, ωστόσο είναι μια θυσία που πρέπει να γίνει. Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με το mother.gr κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να περάσετε την περίοδο της ακινησίας πιο εύκολα:

  • Εργαστείτε: Αν η δουλειά σας είναι τέτοια, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε από το κρεβάτι σας. Καλό θα είναι όμως να αποφύγετε καταστάσεις που προκαλούν περισσότερο άγχος.

  • Διαβάστε: Σκεφτείτε πώς όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι σας δε θα έχετε πολύ χρόνο για διάβασμα, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε αυτήν την περίοδο και διαβάστε ό,τι θέλετε.

  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας: Μπορείτε άνετα να κάνετε μανικιούρ ή πεντικιούρ, να βάλετε μια μάσκα ομορφιάς και γενικά να φροντίσετε λίγο τον εαυτό σας.

  • Επικοινωνήστε: Πάρτε τηλέφωνα, στείλτε e-mail ή μηνύματα και γενικά επικοινωνήστε με ανθρώπους, με τους οποίους λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας είχατε χαθεί τον τελευταίο καιρό.

  • Δείτε ταινίες: Απλά επειδή οι ορμόνες σας είναι στο κόκκινο, έχτε δίπλα σας και ένα πακέτο χαρτομάντιλα, ειδικά για τις αισθηματικές και κοινωνικές ταινίες.

  • Σερφάρετε: Οι επιλογές στο διαδίκτυο είναι ατέλειωτες. Μπορείτε ακόμα και να παραγγείλετε ηλεκτρονικά ό,τι χρειάζεστε για το μωράκι σας.

  • Δεθείτε με το σύντροφό σας: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να καθίσετε μαζί αγκαλιά, να επικοινωνήσετε, να μοιραστείτε τους φόβους και τις αγωνίες σας, να σας δώσει κουράγιο, να σας κάνει μασάζ κλπ.
Και αν όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε, υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να κάνετε και που σίγουρα θα σας το επισημάνει και ο γιατρός σας:
  • Μην τρώτε συνέχεια: Είναι εύκολο να μπείτε στη διαδικασία να τσιμπολογάτε όλη την ώρα, όμως λόγω της ακινησίας αυτό θα αυξήσει σημαντικά το βάρος σας.