Η τριχοφυΐα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σίγουρα θα αυξηθεί και μάλιστα σε βαθμό ενοχλητικό λόγω της επίδρασης των ορμονών ακόμα και σε εσάς που μέχρι τώρα δεν είχατε κανένα πρόβλημα.Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνετε αποτρίχωση αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί η αποτρίχωση την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν αντενδείκνυται. Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια μέθοδο χρησιμοποιούσατε και πριν απλά η μόνη δυσκολία που θα προκύψει μελλοντικά θα είναι ότι όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνετε αποτρίχωση σε μέρη που δεν βλέπετε. Ίσως τότε λοιπόν, να χρειαστεί να επισκεφτείτε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, προκείμενου να κάνετε αποτρίχωση με προϊόντα κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα.
Διαβάστε παρακάτω τις μεθόδους αποτρίχωσης και ανάλογα  τι σας ταιριάζει επιλέξτε.

-Αποτριχωτικές κρέμες. Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλείς, αλλά αν την περίοδο αυτή είστε πιο ευαίσθητη στις μυρωδιές, η έντονη μυρωδιά τους μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία και ζαλάδα. Επειδή το δέρμα σας μπορεί να έχει γίνει πιο ευαίσθητο στην εγκυμοσύνη, ίσως είναι καλή ιδέα να ελέγξετε σε μικρή περιοχή του σώματος σας το αποτριχωτικό προϊόν, πριν το χρησιμοποιήσετε.

Αποτρίχωση με ξυραφάκι.Είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική γιατί όσο θα μεγαλώνει η κοιλία σας δεν θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα σημεία του ποδιού σας και να τα αποτριχώσετε ή μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε αδέξια πλέον και να τραυματίζεστε πιο εύκολα. 

Αποτρίχωση με laser. Αν μέχρι τώρα κάνατε laser, ρωτήστε τον γιατρό σας αν το επιτρέπει, γιατί οι απόψεις είναι διαφορετικές και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε την γνώμη του γυναικολόγου σας σε αυτή την περίπτωση.