Όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να τεκνοποιήσουν, όμως καλό είναι να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση περί του θέματος… 

  • Όλες σας τις απορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση θα τις λύσετε μιλώντας με ειδικό στο συγκεκριμένο θέμα. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ενημερωθείτε από το διαδίκτυο ή από άλλες μαμάδες που τεκνοποίησαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο, χωρίς να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες. Να το κάνετε δηλαδή καθαρά για να έχετε μια πολύ γενική εικόνα.
  • Αφού προηγηθεί συζήτηση με τον ειδικό, θα ακολουθήσουν δεδομένα εξετάσεις για να φανεί πόσες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, με βάση τα αποτελέσματα.
  • Το πιο πιθανό είναι ότι θα υποβληθείτε σε σαλπιγγογραφία, έλεγχο του θυρεοειδούς και ορμονικό έλεγχο των ωοθηκών. Αντίστοιχα, ο άντρας θα υποβληθεί σε εξέταση που αφορά βασικά την «ισχύ» του σπέρματός του.
  • Από εκεί και πέρα να περιμένετε ότι θα κάνετε μια μαστογραφία, πλήρη προγεννητικό έλεγχο και έναν ακόμα που αφορά την ύπαρξη τυχόν μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οτιδήποτε διαφορετικό ή πρόσθετο αναφορικά με τις προαναφερθείσες εξετάσεις θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό.
  • Πριν ακόμα μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να έχετε συμφωνήσει με το σύντροφό σας ότι θα είσαστε μια γροθιά ό,τι και να γίνει. Μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες, αναπάντεχες ανατροπές και να χρειαστεί υπομονή μέχρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες για την εξωσωματική γονιμοποίηση, όμως όλα θα πρέπει να τα περάσετε μαζί.

 

Πηγή: mother.gr