Η είδηση ότι είστε έγκυος σας κάνει να νιώθετε υπέροχα και παράλληλα σας έχει κάνει να σκέφτεστε διαφορετικά. Αυτό το καταλαβαίνετε γιατί σε κάθε τι που επιχειρείτε να κάνετε σκέφτεστε πλέον αν είναι ασφαλές ή όχι.
Εάν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση την περίοδο αυτή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς τα κεριά για την αποτρίχωση των ποδιών, της περιοχής του μπικίνι και του προσώπου είναι παρασκευάσματα που εφαρμόζονται τοπικά και δεν περιέχουν συστατικά επιζήμια για το έμβρυο. Εάν χρησιμοποιείτε ξανθιστικά προϊόντα καλό είναι να τα σταματήσετε τη χρήση τους για τι οι ουσίες που περιέχουν μπορούν να περάσουν στο αίμα. 
Εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά οι περισσότεροι γυναικολόγοι θα σας ζητήσουν να κάνετε λίγη υπομονή το πρώτο διάστημα (τους τρεις πρώτους μήνες) ή να συμβιβαστείτε με τις ανταύγιες που δεν προϋποθέτουν την επαφή των χημικών ουσιών της βαφής με το δέρμα σας. Για να αισθάνεστε πάντως ασφαλής προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φυτικά προϊόντα βαφής. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε και συνεχίστε να πηγαίνετε κανονικά στη δουλειά σας, εφόσον δεν έχετε καμία επιπλοκή κύησης. Ούτε οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ούτε τα φωτοτυπικά μηχανήματα είναι επικίνδυνα για εσάς αυτό το διάστημα. Εάν πάλι πεινάτε πολύ και δεν μπορείτε να περιμένετε να ζεστάνετε το φαγητό σας πρέπει να γνωρίζετε πως η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, καθώς η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι δέκα φορές κατώτερη από τα επιτρεπόμενα όρια.

Κατά τις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο πρέπει να φοράτε συνέχεια ζώνες ασφαλείας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ο τρόπος που θα τη φορέσετε: εφαρμόστε τη γύρω από τους μηρούς σας και κάτω από την κοιλιά σας και σε καμιά περίπτωση στη μέση της κοιλιάς. Αν βάλετε τη ζώνη λοξά πάνω από την κοιλιά σας και συμβεί κάποιο ατύχημα, είναι πιθανό να βλάψει το μωρό. 
Ο εμβολιασμός αυτήν την περίοδο πρέπει να αποφεύγεται. Εάν βέβαια διανύετε το β΄ τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και υπάρχει έξαρση της εποχιακής γρίπης τότε ύστερα από συνεννόηση μες τον γυναικολόγο σας θα χρειαστεί να προστατέψε τον ευατό σας αλλά και το έμβρυο από τη γρίπη.