Εάν θηλάζετε σίγουρα κάποια στιγμή θα παρατηρήσετε οι το γάλα σας μπορεί να έχει μειωθεί και αυτό μπορεί να σας έχει ανησυχήσει. Εάν νιώθετε το γάλα σας να μειώνετε και εσείς θέλετε να συνεχίσετε το θηλασμό τότε με φυσικούς τρόπους μπορείτε γρήγορα να αυξήσετε την ποσότητα γάλακτος που παράγεται από το στήθος σας.
Η μαγιά της μπύρας υπάρχει σε ταμπλέτες και σε σκόνη και θα τη βρείτε στα φαρμακεία. Η δοσολογία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία είναι πολύ μικρή για να βοηθήσει τη γαλουχία. Για να υπάρξει αποτέλεσμα, η δοσολογία για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος είναι 2 γραμμάρια 3 φορές τη μέρα, δηλαδή συνολικά 6 γραμμάρια το 24ωρο. 
Αν βρείτε των 500 μιλιγκράμ, τότε η δοσολογία είναι 4 ταμπλέτες x 3 φορές τη μέρα (δηλ. 12 ταμπλέτες το 24ωρο). Πιο σύνηθες είναι να βρείτε των 300 μιλιγκράμ οπότε η δοσολογία είναι 7 ταμπλέτες x 3 φορές τη μέρα (21 ταμπλέτες το 24ωρο).
Η λήψη της μπορεί να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού ή των αντλήσεων αν την παίρνουμε για 2 εβδομάδες και τη σταματάτε για μία. Μετά τις 2 εβδομάδες ο οργανισμός συνηθίζει και η μαγιά δεν έχει καμία επίδραση, αν όμως διακόψετε για μία εβδομάδα, και μετά την ξαναπάρετε, θα αυξηθεί πάλι το γάλα. Να σημειωθεί πως η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ δεν έχει καμία επίδραση στο θηλασμό εκτός αν γίνεται σε πραγματικά τεράστιες ποσότητες!
Πολλές θηλάζουσες μαμάδες έχουν δει αποτέλεσμα με το να καταναλώνουν κουάκερ! Αν λοιπόν σας αρέσει μπορείτε να καταναλώνετε μία ποσότητα το πρωί και θα δείτε βελτίωση στην παραγωγή γάλακτος. 
Θα χρειαστείτε 6 κουταλιές κουάκερ και γάλα όσο ένα μπωλ. Σε κατσαρολάκι τα βράζετε μέχρι να πήξουν ανακατεύοντας συνέχεια (δεν παίρνει πολύ) και σερβίρετε είτε μέλι και κανέλα για γλυκιά εκδοχή, είτε με παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο για αλμυρή. 
Μια τελευταία επιλογή είναι να δοκιμάσετε να πιείτε κάποιο αφέψημα που βοηθά το θηλασμό. Βράστε 25γρ άνηθο, 25γρ μάραθο, 25γρ γλυκάνισο, 25γρ τριγωνέλα, 25γρ μελισσόχορτο. Ανακατεύετε όλα τα ανωτέρω και τα φυλάτε σε ένα γυάλινο δοχείο. Βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό και το αφήνετε για 15 λεπτά. Μετά το σουρώνετε και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!