Οι πρωινή αδιαθεσία και οι ζαλάδες είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα που υποψιάζουν μία γυναίκα πως σε λίγους μήνες θα γίνει μαμά. Οι ζαλάδες το πρώτο διάστημα και κυρίως στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου είναι πάρα πολύ συχνές. 
Ο ίλιγγος και η τάση λιποθυμίας εμφανίζονται στις έγκυες γυναίκες γιατί στην εγκυμοσύνη υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αίματος στην μήτρα και στα κάτω άκρα. Πολλές φορές υπάρχει ανεπάρκεια ανεφοδιασμού σε αυτό το γρήγορα επεκτεινόμενο κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο εργάζεται υπερωρίες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας.
Αν έχετε χαμηλή πίεση, τότε οι ζαλάδες σας θα είναι έντονες το διάστημα των εννέα μηνών. Αποφύγετε να σηκώνεστε απότομα από το κρεβάτι ή την καρέκλα. Μετράτε συχνά την πίεσή σας στο γυναικολόγο ή το φαρμακοποιό σας.
Μια άλλη αιτία για τους ιλίγγους και τις ζαλάδες είναι τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε μια φυσιολογική γυναίκα, τα επίπεδα του σακχάρου κυμαίνονται από 80 έως 120mg/dl.Κατά την εγκυμοσύνη, οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου είναι 70 έως 90mg/dl λόγω της μεγάλης απορρόφησής του από το έμβρυο. Αν μείνετε νηστική για κάποια ώρα, μπορεί να πέσουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας προκαλώντας σας ελαφριά ζαλάδα. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε να φάτε ένα σνακ για να σας τονώσει. Ο γυναικολόγος σας θα σας συστήσει να τρώτε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας μικρά γεύματα, καθώς η πείνα μπορεί να ρίξει απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.
Άλλη πιθανή αιτία ιλίγγου μπορεί να είναι η αφυδάτωση λόγω των εμετών. Συνιστάται η λήψη 8 έως 12 ποτηριών νερό ημερησίως.
Η εγκυμοσύνη τέλος, σάς κάνει να ζεσταίνεστε περισσότερο και η υπερθέρμανση μπορεί να σας προκαλεί τάση για λιποθυμία. Εάν αισθάνεστε δυσφορία τότε λίγος καθαρός αέρας και ένα κρύο ρόφημα θα σας δροσίσουν.