Οι μαμάδες στα μάτια των παιδιών τους κάνουν τα πάντα τέλεια
και έχουν μαγικές δυνάμεις που καταφέρνουν να διαβάζουν τη σκέψη τους και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους αμέσως μόλις τις σκεφτούν. Στην πραγματικότητα οι μαμάδες είναι και αυτές όπως όλοι οι άλλοι, άνθρωποι και κάνουν λάθη. Διαβάστε παρακάτω τα λάθη που κάνουν οι μαμάδες.

Λατρεύουν τα παιδιά τους τόσο, που ξεχνούν τον εαυτό τους
Οι μαμάδες αγαπούν τόσο πολύ τα παιδιά τους και η σκέψη τους είναι συνέχεια σε αυτά,σε σημείο που ξεχνούν τον εαυτό τους, το σύντροφο τους, τις φίλες τους.

Γεμίζουν με ενοχές γιατί δεν είναι τέλειες σε όλα

Παθαίνουν πανικό, όταν δεν καταφέρνουν να τα κάνουν όλα τέλεια. Το κυνήγι της τελειότητας στερεί όμως στιγμές καθημερινές με το παιδί τους.

Συγκρίνουν το παιδί τους με τα άλλα παιδάκια
Δεν έχουν υπομονή και θέλουν πάντα το παιδί τους να είναι πρώτο. Η αλήθεια είναι πως η σύγκριση που κάνουν περισσότερο αποθαρρύνει παρά ενθαρρύνει το παιδί τους για όποια ανάπτυξη δράσης.

Εύχονται να μεγαλώσει γρήγορα το παιδί τους
Όταν το παιδί τους είναι μικρό εύχονται να μεγαλώσει. Ξεχνούν όμως, πως ο χρόνος περνάει και αν δε ζουν το παρόν, δε θα μπορέσουν μετά να φέρουν πίσω τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζουν τώρα.

Δεν είναι σταθερές όλες τις φορές
Είναι πολύ δύσκολο κάθε φορά οι μαμάδες να είναι συνεπείς στα λόγια και στις πράξεις τους.


Είναι υπερπροστατευτικές

Πολλές φορές δεν αφήνουν το παιδί τους ελεύθερο να κάνει αυτό που θέλει, αλλά του υποδεικνύουν τα πάντα προκειμένου να μην κάνει λάθος. Έτσι όμως, το περιορίζουν και δεν του αφήνουν περιθώρια να δοκιμάσει και να κάνει λάθη μαθαίνοντας  από αυτά