Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά, παρά ξεκάθαρες επιλογές που καλείστε να κάνετε και να τις εφαρμόσετε με συνέπεια αν δε θέλετε το παιδί σας να γίνει παχύσαρκο. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές… 

  • Παρακινήστε το παιδί, χωρίς να το πιέσετε, να βγει από το σπίτι και να πάει να παίξει με τους φίλους του. Τα προηγούμενα χρόνια οι μαμάδες μάζευαν με το ζόρι τα παιδιά από τις αλάνες και τα πάρκα και πλέον γίνονται ομηρικοί καυγάδες για να αφήσουν το tablet ή το κινητό από τα χέρια και να δραστηριοποιηθούν.

  • Τα παιδιά αρέσκονται στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακς, τα οποία θεωρούν πιο γευστικά. Εσείς λοιπόν καλείστε να βρείτε τη χρυσή τομή και να επιτρέπετε κάτι τέτοιο σε μια ορθολογική συχνότητα, με γνώμονα την καλή υγεία του παιδιού σας.

  • Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χρόνος σας (και είναι αρκετά, ιδιαίτερα αν είσαστε εργαζόμενη μητέρα), μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα των γευμάτων που ετοιμάζετε για την οικογένεια για οικονομία χρόνου. Το οφείλετε στον εαυτό σας και, ακόμα περισσότερο, στο παιδί σας.

  • Γράψτε το παιδί σας σε κάποια ομάδα/σχολή της αρεσκείας του για να ασκείται, να εκτονώνεται και ταυτόχρονα να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο. Φυσικά δε λέμε με το ζόρι και, επίσης, αν το δείτε ότι βαριέται ή κάτι δεν του αρέσει, το σταματάτε αμέσως.

  • Αδιαπραγμάτευτη λοιπόν θα πρέπει να είναι η ισορροπημένη διατροφή του παιδιού. Αρκετά γεύματα μέσα στη μέρα, στη συντριπτική πλειονότητα υγιεινά και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να επιτρέπετε… παρασπονδίες. Έτσι, από μικρό θα μάθει να τρέφεται σωστά και θα καθιερώσει τις καλύτερες δυνατές διατροφικές συνήθειες όταν μεγαλώσει.

  • Τέλος, βάλτε το παιδί στη νοοτροπία ότι τρώμε όσο πεινάμε και όχι μέχρι να…σκάσουμε και ότι το φαγητό είναι απόλαυση μέχρι του σημείου που σταματάμε να πεινάμε.

Πηγή: mother.gr