Το πρωινό δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζεται ο παιδικός άλλα και ο ενήλικος οργανισμός για να ξεκινήσει η μέρα σωστά και εφοδιάζει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.  

Το πρωινό γεύμα βοηθά στην εδραίωση υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά τα οποία έχουν πολλές πιθανότητες να το διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Όταν δίνετε τα παιδιά μία μπανάνα στο χέρι ή τους σερβίρετε το γάλα τους με λίγα δημητριακά  το μήνυμα που μεταδίδετε είναι ότι το πρωινό σνακ δεν πρέπει να παραλείπεται λόγω πίεσης χρόνου.

Ακόμα κι αν τα ωράρια σας είναι διαφορετικά προσπαθήστε έστω μια φορά την εβδομάδα η οικογένεια να παίρνει πρωινό όλη μαζί. Έτσι έχετε την ευκαιρία και να επικοινωνήσετε αλλά και να δώσετε ένα ζωντανό παράδειγμα στα παιδιά για τη σημασία του πρώτου γεύματος της ημέρας!

Τα περισσότερα πρωινά δεν υπάρχει άνεση χρόνου για να καθίσει η οικογένεια στο τραπέζι και να φάτε όλοι μαζί πρωινό. Μπορείτε όμως να προνοήσετε  και να έχετε ετοιμάσει κάποια βασικά εδέσματα από το προηγούμενο βράδυ και να ξυπνήσετε τα παιδιά σας και το σύντροφό σας 10 λεπτά νωρίτερα προκειμένου να ξεκινήσετε την ημέρα σας με κάτι θρεπτικό.

Το πρωινό γεύμα παραλείπεται από τους περισσότερους (μικρούς, μεγάλους) ανεξάρτητα από την ηλικία, λόγω πίεσης χρόνου το πρωί. Τα Σαββατοκύριακα όμως, σίγουρα θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και μπορείτε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των παιδιών ετοιμάζοντας γευστικά και υγιεινά πρωινά σνακ.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές υγιεινές ιδέες που αξίζει να δοκιμάσετε για ποικιλία και για να ιντριγκάρετε την όρεξη των παιδιών σας!

-Δημητριακά ολικής άλεσης (κυκλοφορούν και με σοκολάτα που τόσο αρέσει στα παιδιά!) με κομμένα φρούτα και γιαούρτι

Κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης με spread σοκολάτας και φρούτα εποχής.

-Πολτοποιημένη μπανάνα με βρώμη και καρύδια.

-Δημητριακά με ζεστό γάλα πασπαλισμένο με κανέλα και λίγο μέλι

-Smoothie με γάλα, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης ή 1-2 μπισκότα ολικής άλεσης

-Ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι με λαχανικά, μια φέτα πολύσπορο ψωμί και φρέσκο χυμό πορτοκάλι

-Γιαούρτι με φρούτα και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης

-Μια φέτα γαλοπούλα, τυρί σε φρυγανισμένο ψωμί με φυσικό χυμό

-Τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε μια φέτα ψωμί με κομμένα φρούτα (ειδικά οι φράουλες, εάν είναι η εποχή τους, είναι ιδανικές)