Η πρωταθλήτρια στίβου Μαρία Παπαδοπούλου εξηγεί γιατί όλοι μπορούν να κάνουν Pilates

Η πρωταθλήτρια στίβου Μαρία Παπαδοπούλου εξηγεί γιατί όλοι μπορούν να κάνουν Pilates

Η πρωταθλήτρια στίβου Μαρία Παπαδοπούλου μιλάει στην ΕΡΤ για το Pilates και εξηγεί γιατί όλοι μπορούν να κάνουν Pilates.

«Η ενασχόλησή μου με το pilates ξεκίνησε το 1999. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μέθοδο που εφηύρε ο Joseph Pilates. Έτσι μαθαίνω να αντιμετωπίζω τον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά. Αυτό βέβαια πρέσβευε και ο ίδιος. Στόχος μου δεν είναι να βάζω όλους τους ασκούμενους σε ένα «καλούπι» και να πραγματοποιώ ένα συγκεκριμένο ασκησιολόγιο της μεθόδου. Ξεκινώ κάνοντας πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των αναγκών του κάθε σώματος και λόγω της ιδιότητάς μου ως Φυσικοθεραπεύτριας-Κινησιοθεραπεύτριας και Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και Πρωταθλήτριας στα 800 μ. της Εθνικής Ομάδας Στίβου και με βάση τις αρχές της μεθόδου, προσπαθώ να βελτιώσω την αρχική κατάσταση του ασκουμένου.» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Παπαδοπούλου.«Η συνεχής εκπαίδευση, η έρευνά μου πάνω στο pilates και οι σπουδές μου στη Γερμανία με την ίδια την εταιρεία του Joseph Pilates με βοήθησαν να εξελίξω τη μέθοδο, να μελετήσω με ποιες ασκήσεις θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ανά περίπτωση και βέβαια να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο, το οποίο και πρεσβεύω!

Είναι ευλογία να συνεργάζομαι με γονείς για τα παιδιά τους στον πολυχώρο Highway Activity Center . Το pilates είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για όλες τις ηλικίες από παιδιά έως υπερήλικες καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών κινητικών και μυοσκελετικών προβλημάτων (σκολίωση, κύφωση, κοίλες, αυχένα, γόνατα, κτλ)» πρόσθεσε.

Μάθετε αναλυτικά τι είναι το Pilates, σε ποιους απευθύνεται και τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κάνοντας Pilates στο βίντεο που ακολουθεί.
Highway Activity Center

Πηγών & Ερυμάνθου 35 , 17Ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών –Λάμιας (είσοδος από παράδρομο με κατεύθυνση προς Λάμια) , Νέα Κηφισιά  
M. +30 698 5812933
Τ. + 30 211 5550565
E-mail: info@highwaycenter.gr
www.higwaycenter.gr


Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι φυσικοθεραπεύτρια και Κινησιοθεραπεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Στίβου στα 800 μ.

Συνέχισε τις σπουδές της και τελειοποίησε τις γνώσεις της γύρω από το Pilates στην Γερμανία. Ακολούθησε μία σειρά από επιτυχίες στον στίβο κατέχοντας μέχρι και σήμερα το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ., την 2η θέση Παγκόσμια Ενόπλων Δυνάμεων 2002, 1η θέση Βαλκανιονίκης επί 2 έτη, 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 και 2013 Ανοιχτού Κλειστού Στίβου, 6η θέση Πανευρωπαϊκή 2005, 8η θέση Πανευρωπαϊκή 2003 κ.α.
Scroll To Top