Πώς θα επιλέξεις το είδος προπόνησης που σου ταιριάζει

Πώς θα επιλέξεις το είδος προπόνησης που σου ταιριάζει

Αν και υπάρχουν πολλά είδη άσκησης, αερόβια, αναερόβια, ασκήσεις με βάρη, δεν ταιριάζουν όλα στον χαρακτήρα σου, στη σωματική σου κατάσταση ή στα αποτελέσματα που θέλεις να έχεις για το σώμα σου.

Δες λοιπόν με ποια κριτήρια θα επιλέξεις το κατάλληλο είδος για εσένα, έτσι ώστε να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο σου.

Πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη τους τραυματισμούς του παρελθόντος ή τους πόνους που αντιμετωπίζεις. Για παράδειγμα αν έχεις πρόβλημα με τα γόνατα ή τη μέση, είναι προτιμότερο να ασχοληθείς με μία πιο ήπια μορφή άσκησης όπως η yoga, αντί να ασχοληθείς με το τρέξιμο ή την ποδηλασία.

Να είσαι ρεαλιστής σχετικά με τους στόχους σου. Θέλεις να χάσεις γρήγορα κιλά, να δυναμώσει το σώμα ή απλά να βελτιώσεις την καρδιακή σου κατάσταση;

Ψάξε όλα τα είδη πριν καταλήξεις. Μπορεί τα μαθήματα της zumba να σου δίνουν το κίνητρο που χρειάζεσαι, ενώ αντιθέτως για κάποιους άλλους το kickboxing να είναι το είδος άθλησης που τους κρατά σε εγρήγορση.

Βρες κάτι που σε διασκεδάζει. Εάν κοιτάς το ρολόι από τα 5 πρώτα λεπτά, το σίγουρο είναι πως δεν θα παραμείνεις για πολύ στο συγκεκριμένο είδος άθλησης και θα τα παρατήσεις γρήγορα.

Scroll To Top