Mετα από έναν “βαρύ” χειμώνα,για όλους και όλες μας, είναι δύσκολο ακόμα και τώρα το καλοκαίρι να μπούμε σε mood χαλαρωσης.

Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και η ψυχολογική μας κατάσταση να μην είναι στα καλύτερά της.Παρ’ όλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε να “γεμίσουμε τις μπαταρίες” μας όσο γίνεται περισσότερο για να βγάλουμε τον χειμώνα που θα έρθει.

Φέτος ξεκίνησα τις διακοπές μου στο σπίτι. Μπορεί να φτάνει ο Ιούλιος στο τέλος του, αλλά ακόμα εδώ βρίσκομαι, αφιερώνοντας πολύ από τον χρόνο μου στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Όταν μοσχοβολάει η κουζίνα η διάθεση ανεβαίνει…

Πάρτε λοιπόν μια γεύση από την εκκίνηση των δικών μου διακοπών

  image(5)

 

 

 

 

 

 

kim1

Γλυκό φούρνου με βερίκοκα. Μην ψάχνετε να βρείτε τι έχει από πάνω γιατί δεν είναι εύκολο να το καταλάβετε. Πρόκειται λοιπόν, για ζύμη αναμεμιγμένη με κανέλα, τριμμένη σε κομμάτια! Τέλεια γεύση!

 

image(2)

 

 

 

 

 

 

 

image(3)

Κρεμμυδόπιτα, που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας. Νόστιμη και εύκολη.

 

image(4)

Μυρωδάτα, μαστιχωτά τσουρέκια. Χμμ… Δεν μπορώ να το κρύψω,άρπαξαν λίγο.

 

image(1)

Γλυκό καρύδας, καλοκαιρινό, τραγανό και σκορπίζει παντού την ιδιαίτερη μυρωδιά του.

 

image1

Και για το τέλος, τάρτα με κεράσι. Φρούτα καλοκαιριού με τραγανή ζύμη, που τρώγεται και προσφέρεται όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Μια καλή ιδέα για εσάς που μείνατε στο σπίτι είναι να δοκιμάσετε συνταγές που είδατε και ξεχωρίσατε στο govastileto.gr,  σε διαφορές εκπομπές και περιοδικά. Η μαγειρική εκτονώνει και είναι  δημιουργία, όταν και εφόσον γίνεται με αγάπη.

Γενικά το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε όσα οι γρήγοροι ρυθμοί δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ότι κι αν ήταν αυτό. Το σχολείο,το πανεπιστήμιο,η δουλειά, τα παιδιά, το νοικοκυριό, οι γονείς, τα πεθερικά και τόσα άλλα).

Τη μάσκα προσώπου που είδαμε και δεν προλάβαμε να την δοκιμάσουμε, το είδος γυμναστικής που μας ταιριάζει και θέλαμε να ξεκινήσουμε αλλά το αναβάλλαμε συνέχεια,τη συνάντηση με τη φίλη μας που έχουμε καιρό να δούμε επειδή μένει λίγο πιο μακριά. Όλα αυτά που μας λείψανε μπορούμε να τα χωρέσουμε στο καλοκαίρι με καλή θέληση και προγραμματισμό (πάντα χρειάζεται).

Καθίστε με ηρεμία και κάντε μια λίστα με όλα αυτά που θέλατε να πραγματοποιήσετε και δεν μπορέσατε μέχρι σήμερα. Αυτός ο τρόπος με βοηθάει κι εμένα πολύ, γιατί μπαίνουν όλα σε μία σειρά και δεν πάει τίποτα στο καλάθι της λήθης.

Επίσης, τώρα που έχουν ξεκινήσει και επίσημα οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε εκείνη τη λίστα με τα πράγματα που σου είναι απαραίτητα άμεσα ή και λίγο αργότερα . Έτσι, θα μπορέσετε να βγείτε  στην αγορά οργανωμένες και να μην ξοδέψετε τα διαθέσιμα χρήματα  σε άσκοπα και περιττά πράγματα επειδή η «δύναμη» της βιτρίνας σας επηρέασε.

Τέτοια εποχή θα βρείτε σίγουρα καλές προσφορές στα περσινά χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια που θα τα χρειαστείτε κι εσείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας από τον Σεπτέμβρη.  Μπορεί  να μην  είναι πολύ ευχάριστο μέσα στο κατακαλόκαιρο να δοκιμάζουμε πουλόβερ και μπουφάν, αφού το μυαλό μας να είναι στα μαγιό και τα παρεό. Το ξέρουμε , όμως, όλοι: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!  (Αυτό λέγεται οικονομία και σωστή διαχείριση για να μπορείς με λιγότερα να παίρνεις περισσότερα)

Κάντε λοιπόν μια λίστα  από δραστηριότητες και αγορές και δεν θα το μετανιώσετε. Πιστέψτε με!

image

Αλήθεια τι θα κάνουμε σήμερα!?!?

Κιμ Κίλιαν