Κρύο- κρύο κι άναψαν τα τζάκια …..

Με τις υψηλές θερμοκρασίες που μας κρατούσαν συντροφιά μέχρι πρότινος παραλίγο να πιστέψουμε ότι μας ξέχασε ο χειμώνας. Κι όμως, ήρθε -δε γινόταν και αλλιώς- κουβαλώντας  μαζί του προβλήματα, αλλά και χαρές.

Στα προβλήματα  – πολλά έτσι κι αλλιώς στις εποχές που ζούμε – προστέθηκε και ο λογαριασμός του πετρελαίου ή του ρεύματος, ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί κανείς για να ζεσταθεί, ή τα ξύλα για το τζάκι που αφ’ ενός συμφέρουν, αφ’ ετέρου ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα μέχρι να καούν και να γίνουν στάχτη. Στάχτη, όμως, δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα όνειρά μας και οι στόχοι που έχουμε βάλει, γιατί με βάση αυτά θα πραγματοποιήσουμε τα τόσα πολλά σχέδια…

Εκτός από το κρύο ο χειμώνας διαθέτει και κάτι παραμυθένιο. Είναι σαν να παίζεις στον «Καρυοθραύστη» ή στην «Χιονάτη με τους επτά νάνους» ως πρωταγωνίστρια! Έξω ζεις τις γνωστές περιπέτειες: κρυώνεις, η μύτη γίνεται κόκκινη και τα χέρια παγώνουν. Μέσα, όταν επιστρέφεις στη ζεστή σου γωνιά και πίνεις μια κούπα τσάι όλα γίνονται υπέροχα.

Ο χειμώνας είναι μια καλή περίοδος να σκεφτείς και να αξιολογήσεις κάποια πράγματα στην ζωή σου, να κρατήσεις αυτά που σε ευχαριστούν και να απομακρύνεις όσα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.  Έτσι κι αλλιώς  ο χειμώνας φαίνεται να κυλά με πιο ήπιους ρυθμούς από το καλοκαίρι.

Είναι εποχή κατάλληλη να διαβάσεις  ένα ωραίο βιβλίο και σίγουρα να δεις μια καλή ταινία. Τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να ομολογήσω ότι είδα αρκετές ταινίες, από όσες κυκλοφορούν ως κάποιες καινούργιες από dvd club. Με κάποιες γέλασα ,με άλλες προβληματίστηκα και με ορισμένες δάκρυσα. Όμως, το σίγουρο είναι ότι κάτι πήρα από την κάθε μία. Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε ταινίες όπως μία “όνομα και μη χωριό”, η οποία πέρα από το όνομα της πρωταγωνίστριας δεν είχε τίποτα περισσότερο να μου προσφέρει. Ήταν από τις χειρότερες που έχω δει και τη θεώρησα χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Η ζαχαροπλαστική επίσης είναι στα φόρτε της αυτή την εποχή, με εκατοντάδες γλυκά και σοκολατάκια να περιφέρονται παντού. Μία ο ένας έχει γιορτή μία ο άλλος, δώστου κι εσύ με τα γλυκά και τα κεράσματα. Και άντε να πεις “όχι” σε μία γλυκιά αμαρτία που σε κοιτάζει τόσο γοητευτικά. Άλλωστε, για αυτό τον χειμώνα φορτωνόμαστε 1 με 2 κιλά- ίσως και παραπάνω. Ξέρω πολύ καλά ότι θα θέλαμε να τα φάμε όλα, αλλά φίλες μου πρέπει να κρατηθούμε όσο μπορούμε περισσότερο γιατί διαφορετικά πρέπει να ξεχάσουμε το αγαπημένο μας τζιν και το σατέν φόρεμα που θέλουμε να φορέσουμε. Δυστυχώς, τα άτιμα τα κιλά όσο εύκολα τα φορτώνεσαι τόσο δύσκολο είναι να τα ξεφορτωθείς! Προσοχή λοιπόν στη μάχη με τις ατέλειωτες θερμίδες των γιορτών.

Τις μέρες που πέρασαν, δοκίμασα πολλές από τις συνταγές που σας παρουσιάσαμε στην τηλεοπτική εκπομπή μου «Magazino Life», γνωστοί σεφ. Εύκολες, γρήγορες, υγιεινές και πάντα οικονομικές είναι οι καλύτερες λύσεις. Αυτό είναι και το ζητούμενο.

Ας δούμε μαζί μερικές από τις συνταγές που δοκίμασα και σας τις συνιστώ ανεπιφύλακτα

Χοιρινή τηγανιά της οικογένειας

 

 Ονειρεμένα σοκολατένια μπράουνις χωρίς τύψεις

 Λουκανικοπιτάκια της Άντζι

Μην ξεχνάτε και το χρώμα που πρέπει να…ρίχνουμε στον χειμώνα. Το κόκκινο χρώμα είχε πάντα μαζί με το μαύρο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ημέρες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα.

red shoe

Φέτος, όμως, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά μπαίνει δυναμικά στην γκαρνταρόμπα μας ακόμα και για το πρωινό μας look. Εμπρός λοιπόν, τολμήστε το!

Μία κόκκινη γόβα- στιλέτο δεν θα σας κάνει μόνο να βαδίζετε με την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και να αισθάνεστε πολύ καλύτερα…

Καλή εβδομάδα!