Φτιάχνοντας σοκολατάκια με ολόκληρα αμύγδαλα!

 Φτιάχνοντας σοκολατάκια με ολόκληρα αμύγδαλα!

Αγαπημένες μου αναγνώστριες σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνες σας ωραία σοκολατένια βραχάκια για μικρούς και μεγάλους! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μικρές λιχουδιές εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 25 σοκολατάκια:

  • 2 πακέτα σοκολάτα κουβερτούρα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα την σοκολάτα υγείας με 65%cacao)

  • Περίπου 150 γρ αμύγδαλα
  • 1 φακελάκι βανιλετα η 2-3 σταγόνες βανίλια σε υγρή μορφή

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα αμύγδαλα και τα καβουρδιζουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.



Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την βανίλια. Μόλις είναι έτοιμα τα αμύγδαλα τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και μετά τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα.



Ανακατεύουμε καλά (δεν τα αφήνουμε όμως πολύ ώρα ώστε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν ).




Ποιος θέλει να πάρει μια πρώτη γεύση απ' την κουτάλα;

Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας η σε άλλη επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί και με δυο κουτάλια του γλυκού παίρνουμε από το μείγμα μας και διαμορφώνουμε μικρά σοκολατάκια. Αφήνουμε να κρυώσει.



Έτοιμα! Περιμένω τα σχόλια σας...

Κιμ!
Scroll To Top