Ο Χρήστος Χολίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ  μίλησε ανοιχτά για τον έρωτά του με την Χριστίνα Μουστάκα, ενώ παραδέχτηκε τα λάθη που έκανε στη σχέση του με την Δούκισσα Νομικού.

-Αυτή την περίοδο αισθάνεσαι ότι “αγαπάς με την καρδιά σου”;

Εννοείται. Πάντα αγαπώ με την καρδιά μου. Εγώ όταν ερωτεύομαι δεν αισθάνομαι ότι υπάρχουν “πρέπει” και “δεν πρέπει”. Όταν αγαπάω είμαι εκεί και δεν υπολογίζω τίποτα.

-Τι στοιχεία διαθέτει η Χριστίνα Μουστάκα που σε έκαναν να την αγαπήσεις με την καρδιά σου;

Δεν με έκανε έτσι κανένας. Έτσι είμαι ως άνθρωπος. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε να μιλήσω για τον χαρακτήρα της. Αυτό που μπορείς να κρατήσεις είναι ότι είμαι πολύ καλά. Αισθάνομαι ότι είμαι στην καλύτερή μου φάση.

-Είσαι τόσο ερωτευμένος;

Είμαι στην καλύτερή μου φάση, όχι μόνο στα προσωπικά μου, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής μου, και αυτό μου το λένε όλοι όσοι με συναναστρέφονται. Θέλεις επειδή έκανα την τρέλα μου επάγγελμα και βλέπω τον κόσμο να με στηρίζει, θέλεις επειδή έκανα μία επιχειρηματική κίνηση με τα Focaccino που πέτυχε, θέλεις επειδή έχω φίλους που αισθάνομαι ότι θα έκαναν τα πάντα για εμένα, θέλεις επειδή έχω δίπλα μου κάποιον να με φροντίζει. Είναι όλα αυτά μαζί.

-Κάνετε σχέδια γάμου;

Όχι. Όπως δεν σχεδίασα τίποτα στη ζωή μου, έτσι δεν κάνω και σχέδια γάμου. Το πιθανότερο είναι να ξυπνήσω μία μέρα και να πω: «Παντρεύομαι». Έτσι κι αλλιώς για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η δημιουργία οικογένειας, παρά ο γάμος.   Σε ρωτάω, γιατί κυκλοφόρησαν κάποια δημοσιεύματα που σε ήθελαν να γνωρίστηκες με τους γονείς της.  Δεν ισχύουν.

– Έφτασε κάποια σχέση σου κοντά στον γάμο;

Όχι.

Υπήρξε κάποια σύντροφος την οποία θεώρησες κατάλληλη για να γίνει η μητέρα των παιδιών σου;

Αυτό το αισθάνθηκα κάποια στιγμή, αλλά έτσι όπως μου μπήκε η ιδέα, έτσι μου έφυγε κιόλας. Μία σχέση πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια, προτού φτάσει στον γάμο. Πρέπει να δοκιμαστεί στις λύπες και στις χαρές. Ακόμη και το κομμάτι της συγκατοίκησης είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβεις αν με τον άνθρωπο που είστε μαζί μπορείτε να συμβιώσετε. Εγώ δεν έχω συζήσει με καμία από τις συντρόφους μου.

– Δημοσιεύματα σε ήθελαν να συγκατοικούσες και με την προηγούμενη σύντροφό σου και με την τωρινή.

Δεν ξέρω τι γράφεται, αλλά δεν έχω συζήσει ποτέ με καμία από τις συντρόφους μου. Μένω μόνος μου από το 2002 και δεν κρύβω ότι με τρομάζει η ιδέα της συγκατοίκησης. Για να πεις ότι μοιράζεσαι την ίδια στέγη με έναν άνθρωπο, πρέπει να σ’ το βγάζει και ο άλλος. Προς το παρόν, δεν το έχω δοκιμάσει και μάλιστα όταν μία φορά στο παρελθόν μού το ζήτησε μία σύντροφός μου, το αρνήθηκα και λίγο αργότερα χωρίσαμε. Πράγμα που σημαίνει ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση.

-Ήσουν πάντα πιστός στις σχέσεις σου;

Ναι. Δεν έχω απατήσει ποτέ. Δεν μου αρέσει να στενοχωρώ τις συντρόφους μου και πράγματα που δεν θα ήθελα να κάνουν στις αδελφές μου, δεν θα τα έκανα ποτέ. Άσε που αν τολμούσα έστω και να σκεφτώ να απατήσω, θα με είχε καταλάβει πριν ακόμα στρίψω τη γωνία. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Θα κοκκίνιζα σαν τον φάρο. (Γελάει.)

-Πώς αντέδρασες όταν είδες δημοσιευμένες τις πρώτες κοινές φωτογραφίες σου με τη Χριστίνα;

Και τι έγινε δηλαδή; Άλλαξε ο ρους της ιστορίας επειδή με τράβηξαν μία φωτογραφία μαζί με ένα κορίτσι; Εδώ ο κόσμος βομβαρδίζεται από τόσα προβλήματα και θα ασχοληθεί με ποια είναι ο Χολίδης; Και στο κάτω κάτω τραγούδια λέω. Δεν σώζω ζωές.