Είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πλέον ταλαντούχα και επιτυχημένα πρόσωπα της γενιάς του που από το 1992 μέχρι και σήμερα μας απασχολεί, και φυσικά θα συνεχίσει να το κάνει, με τις προσεγμένες δουλειές του.

Έχει στο βιογραφικό του αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικά σίριαλ από νεαρή ηλικία (όπως «Οι φρουροί της Αχαϊας», το «Άγγιγμα ψυχής» και το «Ντόλτσε Βίτα»), ενώ μετράει ήδη πέντε προσωπικές και άκρως επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

«Η ζωή μας μια βόλτα», «Να με προσέχεις», «Κλείσε τα μάτια», «Δυο μέρες μόνο» και «Τέσσερις» είναι οι σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, τις οποίες το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε πολύ και παρακολουθεί φανατικά ακόμη και στις επαναλήψεις τους στο Mega.

Το 2012 ο πολυπράγμων και τελειομανής δημιουργός άνοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα του, το κεφάλαιο κινηματογράφος, με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο (καλλιτεχνικά και εισπρακτικά) ντεμπούτο με την ταινία «Αν…». Αυτό το διάστημα ο Χριστόφορος πραγματοποιεί ήδη τα γυρίσματα της νέας του κινηματογραφικής δουλειάς που οι πληροφορίες θέλουν να αποτελεί μια ερωτική τριλογία!

Η Athens Voice δημοσίευσε μια φωτογραφία του ηθοποιού από την παιδική του ηλικία στο αγαπημένο του νησί, τους Παξούς!

papakaliatis1