Φτωχότερος είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης ο χώρος του θεάματος μετά την είδηση ότι ο διάσημος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στον θάνατο του 63χρονου ηθοποιού, κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, ο οποίος ζούσε με τη σύζυγό του, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα.

Οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία».

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Δευτέρας στις 11:55 (τοπική ώρα. 22.00 ώρα Ελλάδος), το γραφείο του σερίφη στο Marin County της Καλιφόρνια δέχτηκε μια κλήση ότι ένας άνδρας κείτεται αναίσθητος στο σπίτι του στο Τίμπουρον. Αμέσως δραστηριοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν στις 12.02 τον θάνατο του 63χρονου άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως ο αγαπητός ηθοποιός.

Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου και τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Williams είχε θεαθεί ζωντανός γύρω στις 10.00 στο σπίτι του. Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο για αυτοκτονία με ασφυξία, όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να ανακοινωθεί επισήμως η αιτία θανάτου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Οι πρώτες δηλώσεις

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ταλαντούχου ηθοποιού, Mara Buxbaum, δήλωσε στο «Hollywood Reporter»: «Ο Robin Williams απεβίωσε σήμερα το πρωί. Τον τελευταίο καιρό πάλευε κατά της βαριάς κατάθλιψης. Πρόκειται για μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια του ζητά να σεβαστούμε την ιδιωτική της ζωή καθώς είναι για εκείνη μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή πένθους».


Με τη σειρά της, η σύζυγός του Williams, Susan Schneider, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Το πρωί έχασα τον άνδρα μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και όμορφους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη. Εκ μέρους της οικογένειας του Robin ζητώ να σεβαστείτε αυτή τη στιγμή του πένθους μας. Ελπίζουμε να σταθούμε όχι στον θάνατο του, αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που χάρησε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εξέδωσε λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση της σοκαριστικής είδησης, συλληπητήρια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο Williams ήταν «ένας και μοναδικός στο είδος του. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας».

Η είδηση του θανάτου