Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη βραδιά για την  αμερικανική τηλεόραση στο Nokia Theatre του Λος Άντζελες, με την 65η απονομή των Βραβείων Emmy.

Στην κατηγορία των τηλεοπτικών Μίνι Σειρών και Ταινιών, νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία «Behind the Candelabra» που κέρδισε τις εντυπώσεις με τον 69χρονο Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος υποδύθηκε τον ομοφυλόφιλο Liberace, να αποσπά το πρώτο του Βραβείο Emmy για το Α’ Αντρικό Ρόλο. Για την ταινία διακρίθηκε και ο σκηνοθέτης της Στίβεν Σόντερμπεργκ.

O Ντάγκλας παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε τον κόσμο, αλλά μίλησε και για την απογοήτευση του για το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, λέγοντας πως δεν τον αφήνουν για δύο χρόνια να δει τον εθισμένο γιο του, Cameron που βρίσκεται στη φυλακή, επειδή τον έχουν στην απομόνωση.

Ο Ντάγκλας όμως, δεν μπόρεσε να μην αναγνωρίσει τη συνεισφορά της πρώην συζύγου του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, και έτσι ανέφερε στο λόγο του: «Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου για την υποστήριξη της, και τα παιδιά μου Ντίλαν και Κάρις».

Ο Μάικλ Ντάγκλας

The 65th Annual Emmy Awards - Press Room

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε η σειρά «Breaking Bad», που κέρδισε το βραβείο Emmy Καλύτερης Δραματικής σειράς, έπειτα από τρία συνεχόμενα χρόνια υποψηφιοτήτων. Το «Modern Family»  κατάφερε να κερδίσει για μία ακόμα χρονιά, την τρίτη συνεχόμενη, το βραβείο της Καλύτερης Κωμικής Σειράς, ενώ απέσπασε επίσης και αυτό της Σκηνοθεσίας σε Κωμική Σειρά.

Η σειρά «Homeland» δεν θα μπορούσε να λείπει από την βραδιά των τηλεοπτικών βραβείων, δίνοντας για μια ακόμα χρονιά το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Κλερ Ντέινς, κερδίζοντας παράλληλα και αυτό του Καλύτερου Σεναρίου Δραματικής Σειράς.

Η Κλερ Ντέινς

emmy2

Την έκπληξη πραγματοποίησε ο Τζεφ Ντάνιελς από την σειρά «The Newsroom» που απέσπασε το Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου σε Δραματική σειρά.

Ο Τζεφ Ντάνιελς

The 65th Annual Emmy Awards - Press Room

Με τον αντίστοιχο σε Κωμική σειρά αποχώρησε ο Τζιμ Πάρσονς του «The Big Bang Theory».

Ο Τζιμ Πάρσονς

The 65th Annual Emmy Awards - Press Room

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους της σειράς «Veep» κέρδισε το Emmy Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά, στερώντας το από την Τίνα Φέι του «30 Rock» και την Λένα Ντάνχαμ της επιτυχημένης σειράς «Girls», που ήταν επίσης υποψήφιες.

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους

The 65th Annual Emmy Awards - Press Room

 

Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία (που πέρυσι έδωσε το πρώτο βραβείο Emmy στην Τζουλιάν Μουρ) νικήτρια αναδείχτηκε η Λόρα Λίνεϊ, για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «The Big C: Hereafter».

Το βραβείο Καλύτερου Παρουσιαστή σε Ριάλιτι/Ριάλιτι-Διαγωνισμό κέρδισε η Χάιντι Κλουμ και ο Τιμ Γκαν για το «Project Runway».