Ηθοποιός, τραγουδιστής, performer, ο Θανάσης Αλευράς πρωταγωνιστεί στο θέατρο, ενώ «φλερτάρει» και με την τηλεόραση. Ο Θανάσης Αλευράς προσγειώθηκε, πριν από μερικά χρόνια, ως «Ήρωας» στη θεατρική σκηνή κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το πλατύ κοινό, ωστόσο, τον γνώρισε και τον αγάπησε, πέρυσι, μέσα από τη συμμετοχή του στο «Your face sounds familiar», από όπου έφυγε νικητής.

Ο τιμημένος με το Βραβείο Χορν καλλιτέχνης, χωρίς να εφησυχάζει, μπαίνει κάθε βράδυ στη χιουμοριστική περιπέτεια του «ΚΤΕΛ», ενώ πρωταγωνιστεί στη μουσική παράσταση «The Burlesque Music Show».

Ηθοποιός ή τραγουδιστής; «Ηθοποιός» απαντά στο tv Έθνος. Η «ψυχή μου βρίσκεται στο σανίδι». Αλλά το τραγούδι είναι«η χαρά μου, το χόμπι μου», όπως και όλη αυτή η διάθεση της performance, η ισορροπία ανάμεσα σε τραγούδι, χορό, υποκριτική. «Είναι άλλος τρόπος επικοινωνίας. Πιο ελεύθερος και πιο άμεσος. Κάτι που στο θέατρο δεν μπορεί να συμβεί», υπογραμμίζει.

Και η tv υπήρξε μια ωραία εμπειρία για τον Θανάση Αλευρά. «Είμαι ευγνώμων στην tv, γιατί μέσω αυτής κατάφερα και συστήθηκα σε πολύ κόσμο. Μου άνοιξε νέους δρόμους, καινούργια πεδία. Η δύναμη του μέσου είναι τεράστια», υπογραμμίζει. Θα ήθελε να συνεχίσει την παρουσία του στην τηλεόραση και ήδη έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις, τις οποίες έχει απορρίψει.

«Με ζητούν ως παρουσιαστή. Δεν αισθάνομαι ότι έχω σχέση με αυτό. Ισως αργότερα…». Η αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η μικρή οθόνη βοηθά έναν καλλιτέχνη. Σπουδαίοι ηθοποιοί που έχουν παίξει μεγάλους ρόλους αλλά δεν έχουν παίξει στην tv, δεν έχουν γίνει γνωστοί στο ευρύ κοινό. «Αυτό δεν ακυρώνει τη δουλειά τους…», υποστηρίζει. Πάντως, τώρα πια, δεν υπάρχουν «προκαταλήψεις απέναντι στην τηλεόραση. Σαν να μην τη φοβόμαστε. Είμαστε όλοι πιο ανοιχτοί απέναντί της».