Η Αθηνά Οικονομάκου λίγο πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Μύκονο, μιλάει για πρώτη φορά για τον σύντροφο της, Φίλιππο Μιχόπουλο, την δημοσιότητα και δηλώνει «σχεσάκιας».

Παρόλο που η δημοσιότητα μπήκε σαν ισχυρός καταλύτης στη ζωή της, εκείνη δεν σταμάτησε ποτέ να νιώθει φυσιολογική. Όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι σχέσεις της, ταρακουνήθηκε, αλλά το αντιμετώπισε γρήγορα και ψύχραιμα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, συνειδητοποίησε ότι είναι κι αυτό απόρροια του επαγγέλματός της. «Η τελειότητα είναι βαρετή και είχα συνειδητοποιήσει ότι δεν πειράζει αν σπάσει το καλούπι».

Δεν έπαθε πανικό και δεν έμεινε κλεισμένη στο σπίτι της. «Οφείλω να ομολογήσω πως η πιο μακροχρόνια σχέση μου κράτησε τρία χρόνια και ήταν πριν γίνω αναγνωρίσιμη. Γενικότερα, όμως, είμαι σχεσάκιας. Δεν μου αρέσει το φλερτ και το παιχνίδι, μου δημιουργεί άγχος και κουράζομαι. Επιλέγω τη σταθερότητα. Η μοναξιά με τρομάζει, τόσο στον ερωτικό όσο και στο φιλικό τομέα. Μπορώ να είμαι πιο δημιουργική όταν είμαι σε σχέση. Σε ερωτικό επίπεδο, έχω κάνει συμβιβασμούς για να μην είμαι μόνη. Ήμουν, δηλαδή, σε σχέση μόνο και μόνο επειδή κάποιος έτυχε να βρεθεί στο δρόμο μου κι εγώ ένιωθα την ανάγκη να γραπωθώ απ’ αυτόν για να μην είμαι μόνη. Ενώ, λοιπόν, είχα στο μυαλό μου το concept της τελειότητας, δεν είχα αυτοεκτίμηση. Λόγω ανασφάλειας, έβρισκα ανθρώπους που πίστευα ότι ήταν κατάλληλοι για μένα, αλλά στην πορεία αποδεικνύονταν το αντίθετο. Δεν το μετανιώνω, γιατί απ’ όλα κάτι πήρα και έμαθα. Τώρα, όμως, κάνω επιλογές που μου αξίζουν και τις θέλω πραγματικά. Έχω περισσότερες απαιτήσεις από τους άλλους και διεκδικώ όλο και περισσότερα» δηλώνει στο περιοδικό People.

Η πανέμορφη ηθοποιός συνεχίζει μάλιστα μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για την τωρινή της σχέση με τον Φίλιππο Μιχόπουλο. «Η παρούσα σχέση μου είναι η πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη που είχα ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι κι εγώ πλέον μιλάω πιο άνετα για αυτά τα θέματα».

«Είναι ισορροπημένο και ψυχικά υγιές άτομο, με κάνει να νιώθω ασφαλής. Σαφώς και θέλω έναν άντρα προστατευτικό, γιατί αυτή είναι και η βασική μου ανάγκη. Έναν άντρα που θα μου βάλει μέτρο και όριο και θα παίρνει και πρωτοβουλίες» παραδέχεται με ειλικρίνεια η ηθοποιός για τον γοητευτικό επιχειρηματία.