Για την προσωπική της ζωή, τη δημοσιότητα και τους άντρες μίλησε η Αθηνά Οικονομάκου μεταξύ άλλων στο «TV Έθνος».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αθηνάς Οικονομάκου

-Ανήκεις στην κατηγορία των καλλιτεχνών που δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή με τον κόσμο;

Όχι βέβαια! Έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως τη δουλειά αυτή την κάνουμε γιατί θέλουμε να επικοινωνούμε με τον κόσμο. Απλώς, πολλές φορές τα γλυκά λόγια και η αγάπη είναι τόσο αφοπλιστικά, που όντως αν είσαι άπειρος, πρέπει πρώτα να έχεις προετοιμαστεί για όλο αυτό, έτσι ώστε να μπορέσεις να το διαχειριστείς με τον σωστό τρόπο.

Αρκετές φορές είδες την προσωπική σου ζωή στα μανταλάκια. Πόσο ψύχραιμα αντέδρασες;

Στην αρχή δεν μπορούσα να έχω καμία ψυχραιμία. Στη συνέχεια, όταν κατάλαβα πως όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα σύστημα και κομμάτι του συστήματος αυτού είναι και το παιχνίδι με την προσωπική σου ζωή, οπλίστηκα με υπομονή και αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτική, έτσι ώστε να αποφεύγω τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Εχω πια επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει και αδιαφορώ.

-Πόσο ενοχλητικό είναι κάθε φορά που κυκλοφορείς με νέο συνοδό να τον χρεώνεσαι και ως σύντροφο;

Απίστευτα ενοχλητικό… Νέος άνθρωπος είμαι, έχω φίλους, έχω σχέσεις, τι δηλαδή, θα πρέπει να φοβάμαι να κυκλοφορήσω; Πιο ενοχλητικό δεν είναι τόσο για μένα, όσο και για όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μου είτε είναι φίλοι μου είτε είναι σύντροφοί μου.

-Υπήρχαν άνδρες που σε πλησίασαν μεν γιατί τους γοήτευσες, στην πορεία όμως αναγκάστηκαν να φύγουν τρέχοντας λόγω αυτού του επικοινωνιακού παιχνιδιού;

Ναι, όπως επίσης υπήρξαν και άνδρες που θέλησαν να βρεθούν δίπλα μου μόνο γι’ αυτό το παιχνιδάκι και αυτή είναι η κατηγορία ανδρών την οποία σιχαίνομαι. Βγάζω σπυράκια και φυσικά μαζί τους είμαι αμείλικτη.

 

-Έχουν υπάρξει, δηλαδή, άνδρες που έχουν προσπαθήσει να σε εκμεταλλευτούν;

Δεν με έχει εκμεταλλευτεί κανείς, γιατί δεν τους το επιτρέπω. Μόλις δω ύποπτα σημάδια, φεύγω τρέχοντας.