Η Αφροδίτη Γραμμέλη είναι μια γυναίκα που δεν διστάζει να πει την άποψη της για τα δρώμενα της Ελληνικής τηλεόρασης. Η τηλεκριτικός μιλώντας στο περιοδικό “Εγώ” σχολίασε τα πρωινά φέτος, το δίδυμο Λιάγκα – Σκορδά και την θεματολογία της εκπομπής τους, ενώ σχολίασε και την τηλεοπτική παρουσία της Λάουρας Νάργες.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αφροδίτης Γραμμέλης

-Ορισμένοι ισχυρίζονται πως, για παράδειγμα, τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά τους σχολιάζεις πιο πολύ φέτος από ό,τι πέρυσι που ήταν σε ένα κανάλι το οποίο ανήκει στον όμιλο όπου δουλεύεις. Αληθεύει αυτό;

Όχι, καθόλου. Ποτέ δεν έχω δεχτεί την οποιαδήποτε «γραμμή» ή να «χτυπήσω» ένα συγκεκριμένο άνθρωπο επειδή έτσι μου ζητήθηκε, και όποιος διαβάσει τα κείμενα μου μπορεί να το καταλάβει. Έγραψα όμως την άποψη μου, ότι και τα δύο πρωινά έχουν ξεφύγει. Απλά η Φαίη και ο Γιώργος δεν κάνουν φέτος την ίδια εκπομπή που έκαναν πέρυσι.

-Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;

Σε επίπεδο σχολιασμού και στη θεματολογία τους. Φέτος η εκπομπή είναι πιο προκλητική. Το έχουν… αγριέψει λίγο παραπάνω. Όχι τόσο η Φαιή όσο ο Γιώργος και το υπόλοιπο πάνελ – κυρίως η Σάσα Σταμάτη. Και αν προσέξεις, ο Γιώργος κάθε μέρα έχει μια αντιπαράθεση να λύσει.

-Δεν σου αρέσουν δηλαδή τα θέματα που προβάλλουν ή ο τρόπος που τα σχολιάζουν;

Κάποια θέματα -και αναφέρομαι και στα δύο πρωινά- είναι ανάξια σχολιασμού. Είναι θέματα επιπέδου κομμωτηρίου. Και εμένα κάτι τέτοιο δεν με αφορά.

-Ποιο από τα δύο πάνελ των πρωινών εκπομπών σου αρέσει περισσότερο;

Θα μιλήσω για πρόσωπα. Θεωρώ πως η Σάσα Σταμάτη είναι μια πανέξυπνη και δυναμική κοπέλα, αλλά ξεπερνά συχνά τα όρια, σε σημείο να ενοχλεί αυτόν που την παρακολουθεί, αδικώντας έτσι και τον εαυτό της. Ο Γιώργος Λιανός είναι πολύ ταλαντούχος και σεμνός. Ο Θέμης Γεωργαντάς έχει τη δική του προσωπικότητα, αλλά δεν έχει έντονη παρουσία στο πρωινό και δεν έχει βρει ακόμα τη θέση του.

Η Λάουρα Νάργες;

Η Λάουρα είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει τηλεοπτικό μέλλον. Είναι ένα χαριτωμένο πλάσμα, ένα όμορφο κορίτσι, το οποίο όμως δεν έχει τίποτα περισσότερο. Στο «Πρωινό μου», θεωρώ αποτυχημένη την επιλογή της Ελισάβετ Σπανού. Νομίζω πως δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο και δεν μου αρέσει η αισθητική της. Τέλος ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και ο Αρης Καβατζίκης, για πρωινή εκπομπή, είναι μια χαρά παιδιά.

-Κάποιοι ισχυρίζονται επίσης πως αποσκοπείς μέσα από τις κριτικές σου στο να δουλέψεις και εσύ στην τηλεόραση. Θα έβλεπες τον εαυτό σου σε μια εκπομπή;

Αυτό έχω ακούσει να το λέει ο Νίκος Μουτσινάς. Αν με ενδιέφερε η τηλεόραση, θα το είχα κάνει. Μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις και έχω απορρίψει αυτή την ιδέα από τη γέννηση της ακόμα. Και σ’ το λέω κατηγορηματικά: δεν με ενδιαφέρει να κάνω τηλεόραση.

-Μήπως γιατί φοβάσαι ότι θα γίνεις και εσύ αντικείμενο κριτικής;

Μα και εγώ κρίνομαι, χωρίς να είμαι μπροστά από τις κάμερες. Από την άποψη του ότι όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα κείμενα μου και να με κρίνει. Αλλά το να μεταφράζει ο καθένας τη δουλειά μου ισχυριζόμενος ότι γράφω με στόχο να προωθήσω τον εαυτό μου το θεωρώ χυδαίο. Η τηλεόραση δεν είναι ο χώρος στον οποίο επιθυμώ να κάνω καριέρα και δεν θέλω καμία εκπομπή.