Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από εκείνον τον Φεβρουάριο του 2012, όταν η Whitney Houston βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της σουίτας του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, νικημένη από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Από εκείνη την ημέρα και μετά μια ολόκληρη βιομηχανία στήθηκε γύρω από το όνομά της και όλοι ήλπιζαν σε κέρδη, ακόμα και η ίδια της η οικογένεια.

Η σκηνοθέτης Angela Bassett θεώρησε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνει τη ζωή της Whitney σίριαλ. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, το σίριαλ θα επικεντρωθεί στην ταραχώδη σχέση της με τον σύζυγό και πατέρα της κόρης της, Bobby Brown.

H πρόθεση αυτή βρήκε αντίθετη την οικογένειά της. Μάλιστα, η μητέρα της Cissy Houston, με μια επιστολή στο «Entertainment Tonight» διευκρινίζει τους λόγους της άρνησής της.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:« Το Lifitime έχει επιλέξει να προχωρήσει την ταινία για την Whitney παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς μου. Κανένας που συνδέεται με αυτή την ταινία δεν γνώριζε την Whitney ή  για την σχέση της με τον Bobby. Σε αυτά τα δύο χρόνια από τον θάνατό της, πολλοί βγήκαν μπροστά μιλώντας για την στενή τους σχέση μαζί της. Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι οι άνθρωποι που την γνώριζαν και υποθετικά την αγαπούσαν, θα συμμετείχαν σε μια ταινία από ανθρώπους που δεν την γνώριζαν. Η παραπληροφόρηση και  τα σχόλια από όλους εκείνους που δεν την ήξεραν μας έχουν εξαντλήσει. Σας παρακαλώ αφήστε την να αναπαυθεί».