Η Lupita Nyong’o συγκλόνισε με την εξαιρετική ομιλία της, λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ, όπου κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο για τον Β’ γυναικείο ρόλο στην ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος”. Η ίδια αναφέρθηκε στην ομορφιά και τις διακρίσεις και αποκάλυψε πως στο παρελθόν δεν ένιωθε όμορφη λόγω του χρώματός της!

lupitaoscar1

«Δεν ένιωθα όμορφη… Προσευχόμουν να είχα πιο ανοιχτό δέρμα», παραδέχθηκε η 30χρονη ηθοποιός κατά την διάρκεια γεύματος που διοργανώθηκε στο Hollywood πριν την απονομή των Όσκαρ, από ένωση έγχρωμων γυναικών.

Η αίσθηση αυτή όμως,  άλλαξε όταν είδε το μοντέλο Alek Wek, που έχει ρίζες από το Σουδάν: «Ήταν επιτυχημένη παρά το ότι είχε σκούρο δέρμα. Ήταν σε όλες τις πασαρέλες, ήταν σε κάθε περιοδικό και όλοι μιλούσαν για εκείνη και την ομορφιά της! Ακόμα και η Oprah Winfrey την αποκαλούσε “όμορφη” και αυτό ήταν γεγονός!».

lupita2

Τονίζοντας πως η ομορφιά και τα όνειρα δεν κάνουν διακρίσεις, η Lupita αναφέρθηκε στο γράμμα μίας θαυμάστριάς της η οποία έπεσε θύμα προκατάληψης, κάτι που έπαψε όταν η ηθοποιός ήρθε στο προσκήνιο κι άρχισε να παίρνει βραβεία.

lupita3

«Η καρδιά μου δάκρυσε όταν διάβασα αυτές τις λέξεις. Δεν περίμενα ποτέ πως η πρώτη μου δουλειά μετά τη σχολή θα είχε τόση δύναμη και θα με καθιστούσε σύμβολο ελπίδας», κατέληξε η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο: