Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε συνέντευξή του μίλησε για όλους και για όλα.  Πώς νιώθει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που ο κόσμος είναι πάντα δίπλα του; «Αυτό μου δίνει «βενζίνη» για να προχωρήσω. Το θέμα είναι αν θα σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται μαζί σου, να ενδιαφέρεται για αυτά που κάνεις και να αγαπάει τα τραγούδια σου. Δεν έχω προσωπικές σχέσεις με τον κόσμο. Όσο υπάρχει κοσμάκης που τα ακούει και τα αγαπάει -ακόμη κι ένα μικρό ποσοστό-, εγώ θα είμαι εδώ και θα παίζω τραγούδια. Όταν δω να λένε: «Δεν πας σπίτι σου, ρε φίλε, δεν μας παρατάς», θα τα μαζέψω και θα φύγω» είπε χαρακτηριστικά στο Καρφί.

-Θεωρείτε ότι η τύχη ήταν με το μέρος σας;

Τα επαγγελματικά μου πήγαν καλά, λες και είχα το κοκαλάκι της νυχτερίδας! Σε γενικές γραμμές ήμουν ένας τυχερός άνθρωπος. Αν αξίζει κάτι κι έγινε έτσι, έχει καλώς. Δύσκολα πέρα σα στην αρχή, όταν διαλύθηκε το συ-γκρότημα Τερμίτες κι έπρεπε να κάνω μόνος μου κάτι. Από κει και πέρα, σε προσωπικό επίπεδο, βίωσα δύσκολα δυο-τρείδ θανάτους, που έτυχαν την ίδια χρονική στιγμή. Η ζωή όμως έχει πάντα σκαμπανεβάσματα.

– Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει;

Αυτό που με απασχολεί είναι τι θα κάνει η νέα γενιά. Η κόρη μου, που σπουδάζει στο εξωτερικό, μου λέει ότι, αν βρει εκεί δουλειά, δεν θα γυρίσει πίσω. Και αναρωτιέμαι. Ποιος θα μείνει εδώ; Θα φύγουν όλοι; Αυτό ας το καταλάβουν οι άνθρωποι που είναι στα πράγματα. Δεν γίνεται να ασχολείσαι μόνο με το τι λέει ο Σόιμπλε. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να έχουμε γερό στομάχι και να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι έκανα κανένα κακό, ούτε χρωστάω σε κανέναν τίποτα.