Μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Αμερικανού ηθοποιού Πολ Γούοκερ και του φίλου του και οδηγού της Porsche, Ρότζερ Ρόντας, η χήρα του τελευταίου μηνύει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Κριστίν Ρόντας υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός, αλλά και οι μηχανικές ατέλειες οδήγησαν στο θάνατο τον σύζυγό της και τον πρωταγωνιστή του «Fast and Furious».

Παρότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η αυξημένη ταχύτητα και τα παλαιά ελαστικά προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος, αποκλείοντας τη μηχανική βλάβη, η Ρόντας ισχυρίζεται πως η Carrera GT είχε σχεδιαστικά και κατασκευαστικά λάθη.

walkeeer

Σύμφωνα με την Κριστίν Ρόντας, ο σύζυγός της και ο Γουόκερ θα μπορούσαν να ζουν ακόμα αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι στιγμής η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση της Ρόντας, όμως, όπως έγινε γνωστό συνήγορος της χήρας, είναι ο δικηγόρος διασημοτήτων, Μαρκ Τζον Γκεράγκος, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει τον Μάικλ Τζάκσον, την Γουινόνα Ράιντερ, τον Κρις Μπράουν, ενώ βρέθηκε και στο πλευρό της οικογένειας του Ντέιβιντ Καραντάιν στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του.