Η διαρροή -πριν μερικές εβδομάδες- γυμνών φωτογραφιών από πολύ γνωστές celebrities του Hollywood και όχι μόνο, προκάλεσε πονοκέφαλο στη Google. Δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, sites, blogs και χρήστες ασχολιόντουσαν με το παράνομο αυτό περιεχόμενο, για το οποίο οι σταρμήνυσαν την εταιρία, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Να σας θυμίσουμε πως ανάμεσα στις διάσημες που είδαν τα «καυτά» ενσταντανέ τους, ξεχωρίζουν οι: Jennifer Lawrence, Kate Upton, Rihanna, Selena Gomez, Cara Delevingne, Kardasian κ.α.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι σταρ ετοιμάζονται να περάσουν τώρα στην αντεπίθεση, μηνύοντας την Google με το σκεπτικό ότι η μηχανή αναζήτησης όχι απλά δεν τις προστάτεψε, αλλά επέτρεψε να διαδοθούν περαιτέρω τα στιγμιότυπα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την υπόθεση θα αναθέσουν στο δικηγόρο Μάρτιν Σίνγκερ, ο οποίος θα συντάξει μήνυση εναντίον των συνιδρυτών της Google, του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν, κατηγορώντας τους για «ανήθικες τακτικές και αήθη συμπεριφορά».

«Επειδή τα θύματα αυτής της αποκάλυψης είναι διάσημες γυναίκες, δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αποτρέψετε αυτό το σκάνδαλο, αλλά απλώς συλλέξατε τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίσατε από διαφημιστικά έσοδα, θυματοποιώντας τις γυναίκες αυτές», γράφει μεταξύ άλλων στη μήνυση ο Σίνγκερ.

Ανάμεσα στις ενάγουσες, λέγεται πως είναι η  Lawrence, η Rihanna και η Kardashian.

«Είναι τόσο ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπουμε πώς κάποιοι παίρνουν στα χέρια τους την ιδιωτική ζωή μας» ανέφερε με μια ανάρτηση της στο Twitter η Λόρενς, ενώ η εκπρόσωπος της, Λιζ Μαχόνεϊ τόνισε πως: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας. Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, θα υποβάλουμε μήνυση σε όποιον τολμήσει να ποστάρει τις φωτογραφίες της Λόρενς».