Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο των Μπολσόι και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα του κόσμου. Έχοντας την αύρα πανέμορφων ισπανικών χορών και την έμπνευση του ρωσικού κλασικού μπαλέτου συνεχίζει να μαγεύει το κοινό με την ιστορία του ρομαντικού ήρωά του, Δον Κιχώτη.

Μετά από δύο χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει γνωρίσει την αποθέωση από 30.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ και παρουσίασε την δική του εκδοχή στο εκπληκτικό μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης», την Τετάρτη το βράδυ στο θέατρο Badminton.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Γκριγκορόβιτς στο σημείωμα του για τη νέα περιοδεία στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα για μένα είναι πάντα πηγή έμπνευσης. Το άκουσμα και μόνο της λέξης “Ελλάδα” με ταξιδεύει σε όλη την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά η οποία έγινε η αφετηρία για όλες τις τέχνες πολιτισμού και καλλιτεχνίας. Είναι σπουδαίο λοιπόν για μένα σαν δημιουργό, να παρουσιάζω τα έργα μου στην χώρα αυτή που θαυμάζω και αγαπώ.

Το govastileto.gr βρέθηκε εκεί και ανάμεσα στους επώνυμους που έδωσαν το παρών απαθανάτισε τους: Ηλία Ψινάκη, Μαρία Κορινθίου, Σίσσυ Φειδά, Εύη Αδάμ με τις κόρες της, Νικολέττα Ράλλη με τη μητέρα της και άλλους.

Δείτε τους επώνυμους στον “Δον Κιχώτη”

[doptg id=”832″]