Ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και στο «Πρωινό»! Ο τραγουδιστής, που δεν συνηθίζει να μιλάει συχνά, έδωσε τις δικές του απαντήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις της επικαιρότητας.

Ο καλλιτέχνης είπε για τη Χρυσή Αυγή: «Η Χρυσή Αυγή είναι μια ατυχία του ελληνικού λαού που οργανώθηκε και σχηματίστηκε σαν κόμμα και μπήκε στη Βουλή λέγοντας ότι “εσείς τώρα την ώρα που βελάζετε αρνάκια, εμείς ως λύκοι θα μπούμε στη Βουλή”. Το καλό με αυτή την ιδεολογία είναι ότι δημιουργεί αυτή την ένταση και έτσι κάνει πιο προφανές τι ακριβώς κρύβεται από πίσω. Η ιδεολογία του ολοκληρωτισμού και του ναζισμού έχει αποτύχει εκ προοιμίου από την ιστορία».

Για τον Νότη Σφακιανάκη: «Δεν είναι απόλυτο ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τα ίδια κίνητρα. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Δε θέλω να κρίνω τι κάνει ο καθένας, αλλά τα δημόσια πρόσωπα, όταν εκφέρουν λόγο, είναι προς κρίση. Εμείς έχουμε περάσει μια περίοδο καθολικής αποδοχής και δε ξέρουμε πόσο καλό είναι αυτό. Άλλους τους τρελαίνει και άλλους μεγαλώνει τον μύθο τους και φέρνει κοντά του ανθρώπους που δεν του ταιριάζουν. Κάποια στιγμή είναι καλό όλοι μας να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα, με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.»

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Ο Τσίπρας είναι αυτή τη στιγμή ένα πρόσωπο καθαρό και πιστεύω ότι όλη η αριστερά εκεί προσβλέπει. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι ταμπουρωμένοι που δεν θέλουν ένα μεγάλο κόμμα».

Για τη σύζυγό του, Άννα Νταλάρα: «Τη γυναίκα μου την απέτρεψα από το να ασχοληθεί με την πολιτική. Ωστόσο κάνει για την πολιτική πιο πολύ από ό,τι εγώ. Είναι ένας άνθρωπος έτοιμος με ορθολογική σκέψη. Μην ξεχνάτε ότι είναι καθηγήτρια, εγώ είμαι ένα παιδί από τον δρόμο. Η συγκυρία ήταν κακή και την έκανα κι εγώ χειρότερη όταν μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό έκανα αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Όταν υπήρχε κάπου ανάγκη, έπαιρνα τους μουσικούς μου και τραγουδούσα. Αυτό παρεξηγήθηκε. Νόμιζαν ότι προσπαθώ να συντηρήσω την καριέρα της. Ψευδές! Υπάρχουν άνθρωποι που τρώγονται με τα ρούχα τους.»

Για την καριέρα του και τα νυχτερινά μαγαζιά: «Δεν πουλάω τίποτα. Δεν ζήτησα από κανένα να με θαυμάσει. Δεν θέλω να με θαυμάζουν. Η φήμη που απέκτησα πιστεύω ότι είναι η πιο μεγάλη μου καμπούρα. Πληρώθηκα από την πρώτη ημέρα που δούλεψα πολύ περισσότερο από όσο άξιζα. Δεν θέλω να κυνηγήσω τίποτα» και συμπλήρωσε «Τα νυχτερινά κέντρα είναι σχολεία, αλλά δεν είναι το καλύτερο για εμένα. Πιστεύω ότι ο θαμώνας πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο άλλος πάνω. Αυτό δεν μπορεί να το κάνεις όταν πίνεις καραβιές από οινοπνεύματα.»

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον συμπαθώ και τον εκτιμώ. Πιστεύω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να βγουν καινούρια πρόσωπα».

Δεν δίστασε να μιλήσει και για τον Ρέμο: «Μου είπαν τότε πολλοί, ότι ο Ρέμος ήταν ο καλύτερος από τους νέους τραγουδιστές. Πιστεύω ότι είναι καλός τραγουδιστής ο Ρέμος. Αυτό που με έκανε και παρασύρθηκα περισσότερο από όλα είναι ότι ο Θεοδωράκης τον κάλεσε να τραγουδήσει. Και είπα ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησαν έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν την πορεία τους. Δεν μου πέτυχε αυτό. Όταν τραγουδάει ο ένας και υπάρχει μια αυστηρότητα και όταν τραγουδάει ο άλλος πλακώνουν τα λουλούδια και τα τραπέζια. Αυτό το πράγμα ήταν αταίριαστο».