Μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στο περιοδικό «Down Town» Κύπρου και απάντησε σε όλα χωρίς ενδοιασμούς.  Τελικά, «τσακώθηκε με τον Λιάγκα και τη Σκορδά»; Γιατί δεν πήγε μαζί τους στον ΑΝΤ1; Ποιες είναι οι σχέσεις του με τον νέο παρουσιαστή στο «Πρωινό mou» του Mega, Πέτρο Κωστόπουλο; Είναι σε σχέση με την Άννα Πρέλεβιτς, όπως γράφτηκε; Και τι ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή του;

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Ουγγαρέζου

-Τελικά, το «Smart Face» ήταν το «δώρο» του Mega για να παραμείνεις στο κανάλι και να μην πας στον ΑΝΤ1; Αυτό μου το έγραψαν δημόσια στο twitter…(γελά). Όχι, όχι. Στο Mega έμεινα και δεν το έχω μετανιώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ειλικρινά σου μιλάω, ούτε μία στιγμή δεν είπα στον εαυτό μου «ρε συ, λες; Μήπως έπρεπε να είχα πάρει άλλη απόφαση;». Ποτέ. Απλούστατα, δεν υπήρξε ποτέ κανένας λόγος να πάω αλλού. Τι σου απάντησε ο Άκης, πριν από λίγες μέρες, όταν τον ρώτησες γιατί δεν έφυγε από το Mega; Αυτό ακριβώς! Δεν είχα κανένα παράπονο, το αντίθετο…Τώρα που ξεδιαλύνουν τα πράγματα, νιώθω ότι έκανα το σωστό.

-Ωστόσο, είσαι ένας άνθρωπος που δένεται και με τους ανθρώπους. Το δέσιμο και η φιλία σου με τον Γιώργο Λιάγκα ήταν πολύ δυνατά στοιχεία. Αυτό δεν έφτανε για να τον ακολουθήσεις; Το Mega με πήρε από το Mad και μου έδωσε πολλές ευκαιρίες. Στο να μείνω ή να φύγω, δεν συγκρούστηκε η λογική με το συναίσθημα, αλλά το ένα συναίσθημα με το άλλο: Η σχέση που είχα με τον Γιώργο, αλλά και η σχέση μου με το κανάλι μου και τους ανθρώπους που θα έμεναν σύξυλοι, αν αποχωρούσα. Σκέφτηκα μέχρι και τους τεχνικούς του «Πρωινό Mou». Ένιωσα ότι το χρέος μου προς το Mega δεν το είχα ξεπληρώσει. Και παρέμεινα.

-Δεδομένης της εμπειρίας σου στην πρωινή ζώνη δεν πιστεύεις ότι το Mega όφειλε να σε βάλει στο τιμόνι του πρωινού, όταν πια αποχώρησαν ο Λιάγκας με τη Σκορδά; Όχι! Πιστεύω ότι το Mega δεν είναι οι τοίχοι και τα ντουβάρια του, αλλά οι άνθρωποι και τα στελέχη του, οι οποίοι δεν θα με έφερναν ποτέ στην πολύ δύσκολη θέση να είμαι απέναντι από τον Γιώργο – τουλάχιστον ως προς το «πρώτος παρουσιαστής». Θεωρώ, επίσης, ότι δεν θα ήταν πρέπον, ούτε θα ήταν το κατάλληλο timing να αναλάβω το πρωινό. Θα ήταν λάθος μου αν το έκανα. Συνεπώς, ούτε υπήρχε η πρόθεση από το κανάλι, ούτε από εμένα. Τώρα, αν με ρωτάς αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να το κάνω εγώ το πρωινό, θα σου απαντήσω αρνητικά. Τουλάχιστον, όχι φέτος.

-Του χρόνου;
Υπάρχει παρουσιαστής στην εκπομπή, πάει πολύ καλά και χαίρομαι που είμαι μέρος της ομάδας του. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για διάδοχες καταστάσεις όταν πηγαίνουν καλά τα πράγματα.
ouggarezos3
-Δεν ζημιώνεις, όμως, τον εαυτό σου μένοντας στα «μετόπισθεν» και υποστηρίζοντας απλά τον κάθε κεντρικό παρουσιαστή;Ποιος τα λέει αυτά; Είναι φοβερό δηλαδή… Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο που έλεγε ότι μειώνω τον εαυτό μου και απλά κάνω καλές πάσες -στο ποδόσφαιρο λέγεται ασίστ- στρώνοντας την μπάλα για να βάλει ο άλλος γκολ. Ωραίο κείμενο, αλλά αυτή η νοοτροπία μας έφερε ως εδώ: Να διεκδικείς συνέχεια πράγματα για τον εαυτό σου και η πορεία σου σε ένα χώρο να είναι μία αέναη διεκδίκηση. Όλα γίνονται βήμα-βήμα και σιγά-σιγά. Για να πάρεις μία καφετερία, πρέπει να δουλέψεις πρώτα βοηθός σερβιτόρου, να εξαρτάσαι από το tip του σερβιτόρου για να βγάλεις δικό σου tip, να ξέρεις να αδειάζεις τασάκια, νερά κλπ. Δεν πας να γίνεις διευθυντής ή ιδιοκτήτης με το «καλημέρα!». Θέλω να πω, ότι δεν μειώνω τον εαυτό μου μένοντας μέλος μιας ομάδας.– Πότε επικοινώνησες τελευταία φορά με τον Γιώργο και τη Φαίη;Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση. Είναι σαν να κάνω συνεχώς update. Δεν χρειάζεται! Επειδή διάβαζα, μετά την αποχώρησή τους, ότι «μιλάμε κάθε μέρα με τα παιδιά», το διέψευσα, διότι θα φαινόταν αργά ή γρήγορα η πραγματικότητα και είπα ότι «τρομάξαμε, ήταν ένα σοκ» και πως «πιστεύω ότι θα βρούμε ξανά τις ισορροπίες μας». Αυτό ακριβώς πιστεύω.
ouggarezos
-Πες μου κάτι ειλικρινά. Στην καθημερινότητά σου, σου λείπει ο Γιώργος; Θα ήμουν ψεύτης αν σου έλεγα το αντίθετο. Μου λείπει ο φίλος μου κι αυτό γιατί αυτή η σχέση χτίστηκε, δεν ήταν από τη μία μέρα στην άλλη. Ας πούμε και με τον Άκη μπορεί να γνωριζόμαστε 3 χρόνια, αλλά τον τελευταίο χρόνο κάνουμε κολλητή παρέα. Έτσι χτίστηκε και με τον Γιώργο. Μου λείπει η σχέση που είχαμε, αλλά δεν μπορώ πια να κάνω κάτι γι’ αυτό.-Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να χτίσεις τη σχέση που είχες με τον Γιώργο και με τον Πέτρο Κωστόπουλο;Αυτό δεν το ξέρω. Αλλά αν το «φέρουν» οι συνθήκες, όπως στην περίπτωση του Γιώργου, του Άκη και της Μαίρης, γιατί όχι; Μπορεί να μη γίνουμε κολλητοί, γιατί κολλητούς έχω από παιδί, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Πέτρος είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ, ήρθε στο πρωινό ως «μαθητής»: Ακούει, παρατηρεί, μαθαίνει απ’ όλους. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν έχει γίνει η παραμικρή φασαρία. Εκεί που λες «τώρα θα σκάσει ο κεραυνός», όλα ηρεμούν. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο ήρεμος και προσιτός. Είναι ο καπετάνιος του πλοίου κι εγώ στο κατάστρωμα βοηθός (γελά).
-Πιστεύεις ότι το νέο «Πρωινό Mou», μπορεί να κοντράρει και να ανταγωνιστεί το πρωινό των Λιάγκα-Σκορδά στον ΑΝΤ1;
Φυσικά. Άνετα! Το πιστεύω ειλικρινά και αυτό αποδεικνύεται. Δεν είμαστε πρώτοι, αλλά πηγαίνουμε πολύ καλά.
ouggarezos2

-Τουλάχιστον στα προσωπικά σου είσαι ισορροπημένος; Είσαι ευτυχισμένος Δημήτρη; Δεν έχω ούτε προσωπικά, ούτε προσωπική ζωή. Δουλεύω πολλές ώρες την ημέρα, μέχρι το βράδυ και δεν έχω χρόνο. Η προσωπική μου ζωή είναι οι φίλοι μου (Δείχνει τον Άκη που κάθεται δίπλα του).

-Και δεν σου λείπει μία σχέση;

Ναι, φυσικά. Και η συντροφικότητα μου λείπει, αλλά είμαι μόνος μου. Αυτό το κομμάτι, το έχω αφήσει πολύ πίσω. Ξέρω ότι δεν είναι φυσιολογικό, μόνο να δουλεύει  ένας άνθρωπος, αλλά αυτή είναι η τωρινή μου φάση. Η προτεραιότητά μου είναι η δουλειά μου.

-Γιατί δεν παραδέχτηκες τη σχέση σου με την Άννα Πρέλεβιτς ή γιατί δεν το διέψευσες; Σε ρωτάω γιατί πολλοί είπαν ότι «το κάνει για να συζητηθεί. Γι’ αυτό δεν το διαψεύδει ή δεν το επιβεβαιώνει». Δεν θα ήταν καλύτερο αν μιλούσες μόνο μία φορά και μετά να μην ξαναπείς τίποτα;

Όχι. Αν είχα σχέση δεν θα το επιβεβαίωνα ποτέ τόσο νωρίς, αν ίσχυε – και δεν θα το επιβεβαίωνα για να μην το «πουλήσω». Από την άλλη, όμως, δεν ήθελα να το διαψεύσω γιατί δημιουργεί κακό προηγούμενο. Ακόμη και το ξερό «όχι» είναι απάντηση. Όταν αύριο θα έρθει, για παράδειγμα, η «Τασία» στη ζωή μου, θα είμαστε μαζί και θα είναι σοβαρό, εγώ δεν θα θέλω να το πω. Τότε θα έχεις όλο το δικαίωμα να μου πεις «ναι, αλλά τότε με την Πρέλεβιτς, το είχες διαψεύσει. Άρα τώρα με την “Τασία”, σημαίνει ότι τα έχετε». Δημιουργείς ένα άσχημο προηγούμενο. Και, ναι, με πείραξε πολύ που είπαν κάποιοι ότι δεν μιλάω για να το «πουλήσω». Είπα απλά «δεν μιλάω γι’ αυτά!».

-Θα παντρευτείς ποτέ ή μια ζωή θα μένεις στα λόγια; Άστα να πάνε. Φαντάζομαι ότι θα γίνει κι αυτό. Ξέρεις, είχα θέσει όριο μέχρι τα 33 μου. Είμαι ήδη 33 και ακόμα τίποτα. Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά…