Άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του αποκάλυψε  ο ηθοποιός Κενάν Ιμιρζαλίογλου, ο οποίος έχει γίνει διάσημος  -και στο ελληνικό κοινό- από τις σειρές «Ezel» και «Karadayi».

Ο τηλεοπτικός Εζέλ και Μαχίρ Καρά αναδείχτηκε Άντρας της Χρονιάς από την τουρκική έκδοση του αντρικού περιοδικού «GO». Αυτά είναι κάποια από τα μυστικά του, όπως τα αποκάλυψε στη συνέντευξή την οποία παραχώρησε στο περιοδικό.

Για το πρότυπο του αδερφού του, στον οποίο προσπαθούσε να μοιάσει…

«Ο αδερφός μου ήταν πάντα καλύτερος από εμένα. Πήγε πέντε χρονών στο δημοτικό. Τελείωσε το λύκειο χωρίς να μείνει σε κανένα μάθημα, πέρασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και, προτού τελειώσει το πανεπιστήμιο, σταμάτησε να παίρνει χρήματα από τον πατέρα μας. Υπηρέτησε τη θητεία του, βρήκε δουλειά και σπίτι στην Πόλη. Τέτοιο παράδειγμα ήταν ο αδερφός μου».

Για την αντίστοιχη δική του ανέλιξη…

«Εγώ ήμουν λίγο αλητάκος. Άρχισα να βελτιώνομαι από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά. Όταν διάβαζα με τη θεία μου στη Άγκυρα, ήμουν άριστος μαθητής. Στο λύκειο οι συμμαθητές μου έλεγαν: «Αν περάσω στις εξετάσεις ο μπαμπάς μου θα μου πάρει αμάξι». Εγώ απαντούσα: «Αν δεν περάσω στο πανεπιστήμιο, ο πατέρας μου θα μου πάρει τρακτέρ». Τον πρώτο χρόνο δεν τα κατάφερα στις εξετάσεις».

Για τα πρώτα βήματά του στην ηθοποιία

«Σε εκείνη την περίοδο οφείλω τη φυσική μου κατάσταση, η οποία μου επέτρεψε ν’ ασχοληθώ με την ηθοποιία. Σε σάκους του μποξ παρίστανα ότι είμαι ο Ρόκι. Εκεί οφείλω τις πλάτες και τους μυς μου. Δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει  ότι θα γίνω ηθοποιός, αλλά είχα αρχίσει να μου γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνω αγρότης».

Για την καριέρα του ως μοντέλο…

«Όταν πήγα στο πρακτορείο, μου είπαν να αλλάξω το επώνυμο μου. Ένα μοντέλο, μου έλεγαν, δεν γίνεται να έχει τόσο μεγάλο και δύσκολο στην προφορά επώνυμο».

Για τον ρόλο ή τη δουλειά που ξεχωρίζει…

«Η ταινία «Yazi Tura»  (Κορόνα γράμματα) είναι για μένα σταθμός στην καριέρα μου. Λάτρεψα τον ρόλο του φαντάρου που επιστρέφει από τη στρατιωτική θητεία του έχοντας χάσει την ακοή του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα. Ήταν διαφορετικός  αλλά τόσο αληθινός. Ήταν η ταινία που με βοήθησε να ωριμάσω».

Για τη διαφορά κινηματογράφου και τηλεόρασης…

«Με τον κινηματογράφο φτιάχνεις καριέρα, με την τηλεόραση περιουσία».

Μια συμβουλή που δεν θα ξεχάσει ποτέ;

«Σε κουβέντα που είχα με την Αϊντα Πεκάν (διάσημη τραγουδίστρια), μου τόνισε ότι οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι αστέρια θα γίνουν αστέρια, δεν ξεφεύγουν.  «Και αν χαθείς στο σκοτάδι και αν έχουν να σε δουν δέκα χρόνια, μόλις βγεις στη σκηνή θα λάμπεις», μου είχε πει».

Αυτά διαβάσαμε στο ένθετο περιοδικό «ΦΩΤΟ σίριαλ» του περιοδικού «TVBOX».