Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την οικογενειακή επιχείρηση που έχει μαζί με τα τρία παιδιά και τη σύζυγό του, αλλά και τους λόγους που το έκανε αυτό.

«Τα τελευταία χρόνια το εισόδημά μου έχει περιοριστεί υπερβολικά. Προκειμένου, λοιπόν, να ξοδεύω την αποταμίευσή μου αποφάσισα να επενδύσω σε κάτι που ξέρω να κάνω καλά. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση αφού σε αυτήν εργάζονται τα τρία παιδιά της συζύγου μου, Ντορίτας, αλλά και εγώ ο ίδιος. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τόσο συγκινητική που πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ολόκληρη αλυσίδα Μπουκιά και Συχώριο» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Το «Μπουκιά και Συχώριο» του Ηλία Μαμαλάκη δεν είναι ένα κλασικό εστιατόριο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να καθίσει κάποιος, αλλά κάνει μόνο delivery σε πακέτο για το σπίτι, μάλιστα, τo μίνι εστιατόριο «Μπουκιά και Συχώριο» κάνει delivery με διανομείς ποδηλάτες, ενώ για τις πιο μακρινές περιοχές υπάρχουν τα απαραίτητα μηχανοκίνητα τετράτροχα, οι γνωστές γουρούνες. «Τα επονομαζόμενα ‘‘pizza-boys’’ στη δική μας περίπτωση είναι ποδηλάτες, καλά προπονημένοι, γρήγοροι στα πετάλια και πάνω απ’ όλα ευγενείς. Εντάσσεται και αυτό μέσα στη γενικότερη οικολογική συνείδηση της εποχής. Υπάρχει όμως και μια σκέψη για τα φαγητά που θα περισσεύουν: θα τα στέλνουμε στον πατέρα Νικόλα της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία προκειμένου να διανέμονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή στους μετανάστες των φαναριών. Πιστεύω ότι είναι ανεπίτρεπτο να πετάμε φαγητό στα σκουπίδια σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους. Πρόκειται για μια πρακτική που έχουν υιοθετήσει πολλά εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων. Είναι συγκινητικό διότι αποδεικνύει ότι σε μια αναμφισβήτητα σκληρή εποχή η ανθρωπιά και το ελληνικό φιλότιμο υπάρχουν ακόμη», ανέφερε.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης λείπει από την τηλεόραση και η τηλεόραση από εκείνον: «Θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με την τηλεόραση, αλλά στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να γίνουν εκπομπές με υψηλές προδιαγραφές. Υπάρχουν κάποιες σοβαρές προτάσεις, αλλά αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το εξωτερικό. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που θα απευθύνεται στο κοινό της Ρωσίας, μια δουλειά που ετοιμάζω για το ΒΒC και μια σειρά για την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορά στους κινδύνους που διατρέχει η αλιεία της Μεσογείου, καθώς οι θάλασσές μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ψάρια. ∆εν σας κρύβω ότι και οι τρεις δουλειές είναι πολύ ιδιαίτερες, γι’αυτό και τις περιμένω με ανυπομονησία» εξομολογήθηκε.