Για τη δημοσιότητα και τους λόγους που τον οδήγησαν να κινηθεί νομικά για να προστατεύσει την οικογένειά του μίλησε ο Θοδωρής Μαραντίνης σε πρόσφατη συνέντευξή του και παραδέχτηκε ότι σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με την σύζυγό του και τα παιδιά του.

Σχετικά με τη δημοσιότητα και αν ξεπεράστηκαν ποτέ τα όρια στα δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του, ο γνωστός τραγουδιστής, ανέφερε στο περιοδικό «People»: «Η φαντασία των ανθρώπων που γράφουν μυθεύματα, ενίοτε με ξεπερνά. Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να οργιστείς. Δεν είναι ευχάριστο αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Στην αρχή, μάλιστα, μου ήταν δύσκολο να το αποδεχτώ, τώρα απλώς έχω συνηθίσει και έχω συμβιβαστεί. Κάποιες φορές όμως έχουν ξεφύγει αρκετά και κινηθήκαμε νομικά. Στείλαμε εξώδικο σε περιοδικό. Είναι άκομψο τώρα που μεγάλωσε το παιδί μας και πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, να ακούει τυχαία ότι οι γονείς του χωρίζουν. Επίσης, εγώ και η σύζυγός μου, αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργεί το σύστημα, όχι όμως οι δικοί μας άνθρωποι. Κάποτε είχε γραφτεί ότι έπαθα ατύχημα οδηγώντας μηχανή. Το ειρωνικό είναι ότι ουδέποτε οδήγησα μηχανή…».

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραδέχτηκε πως σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του: «Τώρα που είμαστε μόνιμα στην Αθήνα, ζοριζόμαστε λίγο αλλά υπάρχει καλή διάθεση. Οι γονείς μας είναι πάντα stand by και τα παιδιά μας ήσυχα. Πάντα όμως υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μετακομίσουμε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, αλλά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μας τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αλλάξουν εντελώς σχολεία και φίλους. Προς το παρόν η βάση μας είναι η Αθήνα. Για να έχεις μία ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή, πρέπει να διαλέγεις καλούς συνεργάτες και μία γυναίκα που αγαπάς και σε υποστηρίζει. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα».