Η Κιμ Κίλιαν συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη, για την εκπομπή “Magazino Life” , στο θέατρο Μουσούρη, όπου και εμφανίζεται φέτος ως “Φον Δημητράκης” και μίλησαν για όλα. Πιο χαλαρός από ποτέ ο ηθοποιός μίλησε για την Αθήνα σήμερα, την οικονομική κρίση, τους θαυμαστές του, τους πολιτικούς, την τηλεόραση, αλλά και την προσωπική του ζωή και τον ρόλο του ως πατέρας.

Αυτή τη χρονιά ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει την πορεία του στο σανίδι με ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και κλασικό έργο της ελληνικής δραματουργίας, με τον «Φον Δημητράκη», το κορυφαίο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που γράφτηκε το 1946 μέσα στην περίοδο της κατοχής, μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: Το πάθος για εξουσία. Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι ότι ο Δημητράκης, όλο και κάποιον πρωταγωνιστή της σύγχρονης πολιτικής εξουσίας θα θυμίσει σε όλους μας…

“Έχει αλλάξει η Αθήνα. Ο κόσμος περπατάει και το μυαλό του είναι αλλού”, είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τους ανθρώπους που βλέπει σήμερα στο δρόμο. Όσο για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική λέει: “Με έχουν πιο ψηλά από την πολιτική στη συνείδησή τους οι θαυμαστές μου, με θέλουν να με δουν να καταστρέφομαι”.

Όσον για το αν του λείπει η τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μου λείπει η τηλεόραση. Θα ήθελα να κάνω ξανά και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί μ’αρέσει η δουλειά που γίνεται στην τηλεόραση”. “Η πολυτέλεια για μένα είναι να ζω με τα λίγα και τα σημαντικά” πρόσθεσε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι από τους ηθοποιούς που έβγαλαν αρκετά χρήματα από αυτήν τη δουλειά, τι λέει γι’αυτό; “Τα χρήματα που έβγαλα τα άξιζα γιατί η επιτυχία δεν είναι τυχαία”! “Έχω κάνει λάθη αλλά τα έχω πληρώσει” κατέληξε.

Τέλος μίλησε και για τη σχέση του με τον γιο του, Δημήτρη, λέγοντας πως ως πατέρας δε δίνει συμβουλές, αλλά του μιλάει πολύ!

 

 Δείτε όσα είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν