O Μάξιμος Μουμούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με τη Δούκισσα Νομικού στην παράσταση «Τρωικός Πόλεμος» αλλά και πώς αντιμετώπισε ο ίδιος τον τίτλο του «ζεν πρεμιέ».

Σχετικά με την επερχόμενη συνεργασία του με τη Δούκισσα Νομικού στην παράσταση «Τρωικός Πόλεμος», ο ίδιος σχολίασε: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την υποκριτική, αλλά δουλεύουν σκληρά για ένα συγκεκριμένο concept και, όταν βγαίνουν στη σκηνή, λάμπουν. Αν εργαστούν σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άψογο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πάντα στο θέατρο».

Όσο για το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος τον τίτλο του «ζεν πρεμιέ»; Ο Μάξιμος Μουμούρης ξεκαθάρισε: «Ποτέ δεν λειτούργησα με τη λογική του “ζεν πρεμιέ”. Δεν το αποδέχτηκα. Ούτε αυτή την ταμπέλα ούτε καμία άλλη. Ήξερα ότι είναι μια παγίδα και δεν με αφορούσε. Αν τη δεχόμουν, θα στένευε το πεδίο δράσης μου».

Σε συνέχεια των παλαιότερων δηλώσεών του, στις οποίες είχε εκφράσει την επιθυμία του στο μέλλον οι κόρες του να είναι περήφανες για εκείνον και το καλλιτεχνικό έργο του, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Θα ήθελα να αφήσω μια προσωπική πορεία πίσω μου, ώστε κάποια στιγμή οι κόρες μου να δουν την ιστορία του πατέρα τους μέσα από το έργο του. Δεν με απασχολεί αν έπειτα από χρόνια μιλάει όλη η Ελλάδα για εμένα. Σαφώς και δίνω μεγαλύτερη έμφαση στην οικογένεια. Αλλά για να είναι καλά μια οικογένεια, θα πρέπει πρώτα να είναι καλά οι γονείς».