Ο Πέτρος Λαγούτης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον χωρισμό του με τη Μυρτώ Αλικάκη, αλλά και τη θέση που έχει ο έρωτας στη ζωή του.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Λαγούτη στο “ΟΚ”

-Όταν παντρεύτηκες, ήσουν 27 χρονών. Υπήρχαν άνθρωποι του περιβάλλοντος σου που έβαζαν στοίχημα ότι θα χωρίσεις?

Κάποιοι παραξενευτήκαν, κάποιοι γέλασαν, μερικοί δεν το πίστευαν στην αρχή αλλά αυτό που μου είπαν όλοι ήταν: «Αν αυτό αισθάνεσαι ότι θέλεις να γίνει, κάντο και μη σκέφτεσαι τίποτα». Δεν θυμάμαι κάποια ακραία αντίδραση, αλλά και αν ακόμα υπήρξε, θα έπρεπε να ήταν από κάποιον που να υπολογίζω πολύ την άποψη του, για να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Προφανώς δεν βρέθηκε τέτοιος άνθρωπος.

-Σε πρόσφατη συνέντευξη σου είπες ότι έχεις δεκαπέντε χρόνια να ερωτευτείς δυνατά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ερωτεύτηκα ποτέ τόσο δυνατά, όπως πριν δεκαπέντε χρόνια. Αλλά δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Αλίμονο αν ερωτευόμουν στα 38 μου, όπως όταν ήμουν 16 χρονών. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να περιμένει ο μεγάλος έρωτας στη γωνία ή να μείνω μόνος μου για την υπόλοιπη ζωή μου. Ο έρωτας δεν προγραμματίζεται. Έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και σε αφήνει σύξυλο.

-Παρόλο που με τη Μυρτώ Αλικάκη έχετε χωρίσει εδώ και τρία χρόνια μιλάτε με λόγια αγάπης ο ένας για τον άλλο. Θα άφηνες ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασύνδεσής;

Δεν πιστεύω στον όρο επανασύνδεση. Για να χωρίσει ένα ζευγάρι, προφανώς κάτι δεν πηγαίνει καλά. Από εκεί και πέρα, αυτοί οι δύο άνθρωποι προχωράνε εξελίσσονται και αν η ζωή τους φέρει ξανά κοντά, θα έχουμε μία καινούρια σύνδεση. Για να βρεθούν ξανά δύο άνθρωποι θα πρέπει να έχουν περάσει κάποια χρόνια ώστε να μην κουβαλάνε όλα όσα σέρνουν πίσω τους. Η μοναδική πιθανότητα λοιπόν να είμαστε ξανά μαζί με την Μυρτώ Αλικάκη θα ήταν να γνωριστούμε ξανά από την αρχή. Οπότε δεν μπορώ να σου πω ούτε “ναι” ούτε “όχι”. Ο Αμερικανός ποιητής Ρόμπερτ Φροστ είχε πει κάποτε: Αυτό που έχω μάθει για τη ζωή συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: “Η ζωή προχωράει”. Το τι  θα συναντήσω στον δρόμου μου καθώς προχωράω δεν το ξέρω από τώρα.